Under måndagen tog laget en poäng på bortaplan när Brommapojkarna stod för motståndet.

Västgötarnas tredje raka match utan förlust.

Nykomlingarna Skövde – som tippades åka ur i upptaktsträffen – fortsätter överraska i årets upplaga av superettan.

Under måndagen gästade Tobias Linderoths gäng en annan nykomling, Brommapojkarna, och tog en poäng.

Cooper Love fortsatt glödhet

En stor anledning till Skövdes succéinledning kan tillskrivas anfallaren Jack Cooper Love.

Efter sju minuter hittade Elfsborg-lånet in med ett perfekt inlägg till Villiam Granath som nickade in ledningsmålet.

Cooper Love hittade också nätet själv i början på den andra halvleken när han höll sig framme på en retur och utökade Skövdes ledning till 2–0.

20-åringens tredje mål på tre matcher.

”Skojar du eller?”

2–0 och en till synes bekväm ledning.

Då kom raset.

I minut 60 reducerade Oscar Pettersson för Brommalaget och i den 89:e minuten kvitterade inbytte Rodin Deprem till 2–2, vilket stod sig matchen ut.

– Det är tungt. Ha ledningen hela mathen och sedan tappa den. Det är surt så här i efterhand. Vi blir passiva stundtals och låter dem etablera spel och då är det svårt att försvara ledningen i fotbollsmatcher, säger Cooper Love till discovery+.

Han sågar också sin egen skärpa i avsluten och tycker att han borde ha avgjort matchen för Skövde.

– Skojar du eller? Jag har tre-fyra chanser som jag ska sätta. Extra surt när vi inte får med oss alla tre poäng.