Fyra mål av Nunez när Liverpool vann

Publicerad 2022-07-21

Under kvällens träningsmatch mot Leipzig presenterade sig
Darwin Nunez på allvar i Liverpooltröjan.

Han slog till med sina första mål för klubben genom att göra fyra mål i 0–5-vinsten mot Leipzig.

Liverpool FC

För lite mer än en månad sedan värvades Darwin Nunez till Liverpool från portugisiska Benfica. En uppmärksammad övergång då Nunez blev Liverpools dyraste värvning någonsin.

Hittills har han varit med under samtliga försäsongsmatcher för Liverpool men under torsdagens träningsmatch mot Leipzig presenterade sig den 23-årige anfallaren på allvar.

Han stod för hela fyra mål i Liverpools 0–5-vinst mot Leipzig.

– En perfekt kväll för honom, konstaterar Liverpools tränare Jürgen Klopp till klubbens hemsida efter matchen.

Första målet på straff

Mohamed Salah stod för matchens första mål i den åttonde minuten. Det enda målet i första halvlek innan Nunez slog till med fyra raka fullträffar i den andra.

Efter att den inbytte Leipzigmålvakten Janis Blaswich kommit ut och felaktigt fällt en fri Luis Diaz dömdes det straff för Liverpool tidigt i den andra halvleken.

Då klev Darwin Nunez fram och prickade in sitt första mål sedan han anslöt till Liverpool. Till vänster placerade 23-åringen in bollen bakom Janis Blaswich och 0–2 var ett faktum.

Därefter stod Nunez för sitt första spelmål i Liverpool när han helt frispelad rullade in bollen i målvaktens högra hörn.

– Han är en annan anfallare än vad vi har eller vad vi hade, men han är en riktigt bra sådan, säger Jürgen Klopp.

Mot slutet av matchen fullbordade han även ett hattrick.

Efter att Harvey Elliott testat skott från högerkanten var Nunez framme med foten och styrde in bollen till 0–4 för Liverpool, men det var inte slut där.

Med en minut kvar av ordinarie speltid kunde han från högerkanten, med lite tur, sätta dit sitt fjärde mål för matchen.

Janis Blaswich i Leipzigs mål var på bollen men orkade inte sträcka ut helt. Han fick istället se bollen rulla in över mållinjen bakom honom för fjärde gången denna kväll.

– Första halvlek – bra ögonblick, mindre bra ögonblick, inte tillräckligt med rörelse, vi måste vänja oss vid hur svårt det är att spela 50, 60, 70 minuter – och till slut 90 eller 120. Människokroppen är så här, du måste vänja dig vid det igen, säger Klopp till klubbens hemsida.

Nästa träningsmatch för Liverpool spelas 27:e juli, då mot österrikiskt motstånd i form av Salzburg.

Darwin Nunez firar sitt första mål för kvällen med Jordan Henderson.