Smylies sena kvittering tung smäll för AFC

AFC Eskilstuna var på väg mot tre blytunga poäng hemma mot Jönköping–Södra i jakten på ett nytt kontrakt.

Men Daryl Smylie ville annat och kvitterade i slutminuterna.

Med fyra omgångar kvar har nykomligen alltjämt sex poäng upp till kvalplatsen.

AFC Eskilstuna har varit fast förankrade i botten sedan första omgångarna i allsvenskan och tvingades till ett tidigt tränarbyte när Pelle Olsson fick lämna över till engelsmannen Michael Jolley.

Hemma mot Jönköping–Södra såg laget länge ut att gå mot tre blytunga poäng i jakten på kvalplatsen som Jönköpingslaget för tillfället innehar.

”Inte en sån lyckad andra halvlek”

Efter att Mohamed Buya Turay satte 1–0 redan efter 15 minuter såg det ut att bli seger, men Daryl Smylie och J-Södra ville annat.

I den 82:a matchminuten tryckte anfallaren in sitt sjunde mål för säsongen när han kvitterade till 1–1.

– Jag tycker det var en ganska svängig match från start, skapar chanser och leder välförtjänt. Sedan tar de över och kvitterar välförtjänt. Det var inte en sån lyckad andra halvlek. Det är fyra matcher kvar och vi ska försöka ta tolv poäng på dem, säger Daniel Björnquist till C more.

Hemmalaget försökt få till ett vinstmål men poängtappet innebär att AFC med fyra omgångar kvar fortfarande har sex poäng upp till kvalplatsen.

Matchens fem bästa

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus Farshad Noor, mf, AFC Eskilstuna

En superb första halvlek. En varning tvingade mittfältaren ut tidigt i andra.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Sharif Mukhammad, mf, AFC Eskilstuna

Bollvinnare, pådrivare och nyttig för AFC:s spel.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Andrew Fox, b, AFC Eskilstuna

Springer, kämpar, tacklar. Och assisterar till 1–0-målet.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus André Calisir, b, Jönköpings Södra

Snabb, följsam och bra passningsfot.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Taye Taiwo, b, AFC Eskilstuna

Det ser lite stabbigt ut, men det mesta görs med kvalitet.

Domare: Jonas Eriksson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Matchen: Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Svag kvalitet för att vara en allsvensk fotbollsmatch.

Men så var det poängen som var det viktiga och det märktes. Minimera misstagen, inte åka på något onödigt bakåt, men även en hel del hjärta.

J-Södras första halvlek var direkt svag, något bättre i andra – samtidigt som AFC sjönk allt längre ned. Fick också utdelning när Smylie turligt styrde in kvitteringen, räddade poängen – och minst en kvalplats? – för Jönköpings Södra.

Jury: Martin Tolén, Tunavallen