Anders Linderoth fick en drömstart som tränare för Mjällby.

3–0 mot IFK Göteborg – som nu är elva poäng efter Malmö FF i toppen.

– Det är förjävligt, säger Mattias Bjärsmyr.

IFK Göteborg

IFK Göteborg hade bara förlorat en enda match i årets allsvenska. I april vann Malmö FF över Blåvitt på Gamla Ullevi med 3–0. När göteborgarna gästade Strandvallen och Mjällby under söndagen gick det lika illa.

Mjällby gjorde 1–0 redan i tolfte minuten sedan IFK-målvakten Marcus Sandberg gjort ett misstag i samband med en hörna.

I andra halvlek kom ytterligare två fullträffar. Danny Ervik passade fram Robin Strömberg som gjorde 2–0 i 52:a minuten. En kvart senare kom spiken i kistan när Andreas Blomqvist gjorde 3–0.

Smakstart för Linderoth

Segern var välbehövlig för bottenkrigande Mjällby – vars nye tränare Anders Linderoth fick en drömstart på uppdraget att rädda klubben kvar i allsvenskan.

– Denna vecka har vi gått igenom anfallsspel och försvarsspel. I anfall vill vi ha många löpningar och satsa in. Inte lyfta in så mycket inlägg utan spela mer efter marken, säger Linderoth.

Mjällby gjorde tre mål i en allsvensk match för första gången den här säsongen och tar sig nu upp på kvalplats. Samtidigt väntar Linderoth på besked om eventuell förstärkning. Förre landslagsspelaren Christian Wilhelmsson kan vara på väg att skriva på.

– Vi räknar med ett besked från honom snart, säger Linderoth.

Bjärsmyr missnöjd

Resultatet innebär också att IFK Göteborg är långt borta från gulddrömmen. I och med att Malmö FF vann mot Kalmar under lördagen har Blåvitt nu elva poäng upp till serieledaren.

– Det är klart att det är jävligt långt upp. Vi ligger där vi ligger och får ta det step-by-step och klättra varje position. Det finns inget annat för oss, säger Mattias Bjärsmyr.