Kanté matchhjälte för Chelsea

Publicerad 2018-12-30

Flera gånger stoppades Chelsea av målramen och linjedomaren.

Sedan klev N’Golo Kanté fram och avgjorde med matchens enda mål mot Crystal Palace.

Chelsea hade inte marginalerna på sin sida i den första halvleken mot Crystal Palace på Selhurst Park.

Olivier Giroud dunkade snyggt in bollen från en snäv vinkel – men befann sig i offsideposition. Willian prickade stolpen på frispark och Ross Barkley träffade stolpen med en konstspark. Sedan var Willian nära igen från distans.

Bollen ville bara inte gå in.

Kanté tog initiativet

I den 50:e minuten drog N’Golo Kanté isär försvararna med en djupledslöpning in i straffområdet. David Luiz skymtade hans rörelse och hittade fransmannen med en skicklig boll – som Kanté tog emot och stänkte in bakom Vicente Guaita.

Senare i matchen upprepade Giroud sin bedrift från den första halvleken och fick återigen ett mål bortdömt för offside, men fler mål blev det inte och Chelsea vann med 1–0.

I och med segern har Chelsea 43 poäng efter 20 omgångar.