Blåvitt tippas i botten: ”Skönt – får vi gå hem först”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

De tippade bottenlagen fick gå upp först på scen.

IFK Göteborgs Sebastian Ohlsson brydde sig inte.

– Det är skönt att komma upp först så man kan få gå hem härifrån först sen, säger lagkaptenen på upptaktsträffen.

Mediekåren tippade allsvenskan under den årliga upptaktsträffen. Först ut: bottenskiktet. Falkenberg, AFC Eskilstuna, Sirius och IFK Göteborg räknas som seriens sämsta lag. En ny situation för klassiska storlaget IFK Göteborg. Därmed fick de gå upp först på scen under den tv-sända delen av upptaktsträffen.

Sebastian Ohlsson, som varit lagkapten under försäsongen, tog inte illa upp.

– Det är skönt att komma upp först så man kan få gå hem härifrån först sen, sa ytterbacken avmätt och drog ner stora skratt.

”Jag känner mig gammal som fan”

Han är inte orolig över tippningen.

– Vi ska vinna alla matcher och det spelar ingen roll vad folk tycker och tänker om oss. Det är om två veckor (när allsvenskan startar), som vi ska vara som allra bäst. Då kommer vi vara som bäst.

Ohlsson ser dock uppenbara nackdelar med att snittåldern på truppen är så låg.

– Vi har ett hungrigt lag. Det är ungt lag. Det enda negativa med alla unga spelare är att man får hjälpa halva truppen att läsa läxor. Det är tufft... skämtar Ohlsson och fortsätter.

– Jag känner mig gammal som fan. Jag är 25 år, liksom. Det är sorgligt.

Poya: ”Det är logiskt”

Poya Asbaghi, som stundtals var kritiserad förra säsongen, är inte överraskad att laget tippas i botten i år.

– Det är hyfsat väntat ändå. Vi har kommit längre ner i tabellen och att vi tippas ytterligare ett par positioner längre ner är fullkomligt logiskt. Vi har förlorat spelare som Emil Salomonsson, Tobias Hysén och David Boo Wiklander som hade spelat flest allsvenska matcher i truppen, och ersatt med unga spelare som folk inte vet något om.

Häckens tränare Andreas Alm väntade sig att komma över värsta rivalen i tabellen – och nämnde hur viktigt det är för föreningen att vara nummer ett i Göteborg.

– Vi kommer att jaga Blåvitt som fan också, det gäller att vara bäst i stan. Vi kommer att ha koll på dem och ska ha Blåvitt bakom oss.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.