City körde över Huddersfield efter Agüeros show

Publicerad 2018-08-19

Sergio Agüero hade stor show i Manchester Citys hemmapremiär mot Huddersfield.

Anfallaren slog till med sitt nionde PL-hattrick genom tiderna när City vann med klara 6–1.

– Han är som en robot. Han tänker bara på målet, säger Viasats expert Bojan Djordjic om anfallaren.

Huddersfield stod emot i 25 minuter.

Sen punkterade de regerande mästarna matchen med tre mål på tio minuter.

Först stack skyttekungen Sergio Agüero i djupet på en inspark från Ederson. Anfallaren kom ikapp målvaktens boll, vred och vände innan han kyligt loppade in 1–0 över Ben Hamer i Huddersfield-målet.

– Han är som en robot. Han tänker bara på målet. Det är så läckert och bra gjort att jag bara stod och klappade, sa Viasats expert Bojan Djorjic efter drömmålet.

Bara minuter senare var det dags för anfallskollegan Gabriel Jesus att presentera sig. Anfallaren snodde åt sig en misslyckad brytning och placerade in 2–0 vid den första stolpen.

Kort därefter fumlade Ben Hamer med bollen på ett lågt inlägg. Målvakten tappade bollen rakt framför fötterna på Agüero som enkelt tryckte in sitt andra mål för dagen.

Jon Gorenc Stanković reducerade visserligen för gästerna på en inkastvariant strax innan halvtid, men det skulle bli ännu värre för gästerna i den andra halvleken.

Drömfrispark av Silva

David Silva gjorde dagen till ära sin 250:e match i Premier League. Det firade han på bästa möjliga sätt. Minuter in i den andra halvleken skruvade 32-åringen in en magisk frispark i det närmsta krysset till 4–1.

Sergio Agüero var sedan på jakt efter sitt tredje mål för dagen. Med dryga kvarten kvar hittade han också rätt.

På ett inlägg från Benjamin Mendy styrde argentinaren elegant in 5–1 med klacken. Strax innan han blev utbytt mot Leroy Sané.

– Jag är väldigt glad. Jag visste inte att jag var på väg att bli utbytt innan jag gjorde hattricket. Mendy’s inlägg var riktigt bra. Jag tränar hårt och sen är det tränarens beslut om jag ska spela eller inte, säger han till Sky Sports efter matchen.

Det var nionde gången någonsin som Agüero gjorde hattrick i Premier League. Med det är han nu bara två hattrick från rekordhållaren Alan Shearer som står noterad för elva.

Slutresultatet skrevs till slut till 6–1 efter ett självmål av Huddersfields Terence Kongolo.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se