Eriksen: ”Det handlar inte om pengar”

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Foto: Efrem Lukatsky / TT / NTB Scanpix

Med ett dygn kvar till mötet med Slovakien står Danmark fortfarande utan spelartrupp och förbundskapten.

Nu vädjar storstjärnan Christian Eriksen till det danska förbundet.

– Tillsammans kan vi rädda ansiktet på dansk fotboll, säger Tottenham-spelaren.

Den danska landslagstruppen är alltjämt oense med fotbollsförbundet (DBU) om ett nytt kollektivavtal.

Som läget är just nu kommer Danmark att komma till spel till onsdagens vänskapsmatch mot Slovakien med spelare från lägre divisioner för att slippa ställa in matchen och åka på miljonbelopp i böter.

Tiden börjar bli knapp, men än finns det lite hopp att a-landslaget kommer till spel.

I ett uttalande vädjar nu Christian Eriksen till det danska fotbollsförbundet att fortsätta med det avtal som upphörde att gälla efter sommarens VM i Ryssland.

– Låt oss nu gå vidare, DBU. Vi erbjuder nu återigen en tillfällig förlängning av det gamla avtalet – och då reser vi till Slovakien i dag. Allesammans, hela landslaget. Tillsammans går vi in i avtalet och tillsammans räddar vi ansiktet på dansk fotboll. Vi är här och vi vill spela fotboll för Danmark – som alltid, säger Eriksen i ett pressmeddelande.

Anklagas för girighet

26-åringen föreslår en tillfällig förlängning av det tidigare avtalet med en månad och påpekar att spelartruppen är redo att flyga till Slovakien omgående.

Eriksen och övriga i landslaget har annars fått ta emot skarp kritik på hemmaplan. Bland annat från tidigare landslagsprofilen Michael Schjönberg som anklagade spelarna för girighet.

– Kronor och ören ska inte vara avgörande för om man ställer upp för sitt land eller inte, sa han och tillade:

– Spelarna borde skämmas! De saknar ingenting och får ändå betalt för att spela för sitt land. Som barn kunde man offra sin högra arm för att spela i landslaget, och det där borde man hitta tillbaka till om du frågar mig.

Eriksen klargör dock att det handlar om andra saker.

– Vi skulle alla kunna vara hemma i våra klubbar som betalar våra löner. Hemma med fruar och barn. Det finns bara en anledning till att vi är här – och det är inte pengar. Vi är här för att vi älskar att spela för Danmark.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.