Dif blåst på mål - sedan avgjorde Syrianska

Uppdaterad 2018-07-30 | Publicerad 2013-04-27

Ny smäll för jumbon

Nahir Oyal styrde bollen över mållinjen och gav Djurgården ledningen – trodde alla.

Men domarteamet missade att bollen var inne.

I stället slutade det med en 0-1-förlust mot Syrianska.

– Domaren behöver glasögon, säger Dif:s Erton Fejzullahu till Sportbladet.

Djurgården har haft ett jobbigt dygn.

Under fredagen hade klubben presskonferens och managern Magnus Pehrsson och Tommy Jacobson meddelade att de avgår på grund av hot.

På lördagen åkte Dif på fjärde förlusten på fem matcher, laget föll hemma mot Syrianska med 0-1.

– Jag tycker att det är horribelt. Det är för dåligt att missa det. Man har ju en assisterande som står vid kortlinjen. Det hade varit något annat om den var på linjen eller så, men den här är klart inne. Jag tycker att det är för dåligt, säger Dif:s Anders Johansson, som tog över efter Magnus Pehrsson.

– Det är klart vi är jättebesvikna. Grabbarna gav allt ute på planen.

Missade att bollen var inne

Djurgården skapade de flesta av målchanserna i första halvlek och fortsatte i andra. När klockan hade passerat 68 minuter kom också ledningsmålet.

Trodde alla.

Jesper Arvidsson avlossade ett skott utanför straffområdet och Syrianskas målvakt Dwayne Miller räddade, men släppte retur som Erton Fejzullahu högg på.

Syrianskas Haris Skenderovic försökte sedan rensa undan bollen men träffade Nahir Oyal, som styrde bollen mot Syrianskas mål.

Miller kastade sig bakåt och slog bort bollen, men först efter att den hade passerat mållinjen. Djurgården förväntade sig att huvuddomaren Martin Hansson skulle blåsa för mål, men i stället dömde han hörna.

Domarteamet missade att bollen var över mållinjen.

– Domaren behöver glasögon, säger Djurgårdens Erton Fejzullahu.

Kunic avgjorde

I den 78:e minuten tog i stället Syrianska ledningen.

Ett inlägg från höger hamnade hos Besim Kunic, som tog ned bollen och tryckte in 1-0.

Djurgården försökte sedan få till en kvittering, men lyckades inte få in bollen. Dif är därmed sist i allsvenskan med en poäng efter fem matcher.