Trelleborg vann bottenmötet med BP

Publicerad 2018-05-24

Trelleborg tog på torsdagskvällen en tung trepoängare i den allsvenska bottenstriden.

På hemmaplan kunde skåningarna med lite möda besegra Brommapojkarna med 2–1.

– Första halvlek är vi jättebra och ska egentligen ha en större ledning när vi går in i paus, säger Alexander Blomqvist till Trelleborgs Allehanda.

Det var både botten- och nykomlingsmöte när Brommapojkarna gästade Trelleborg under torsdagen. Efter att lagen fört spelet i varsin halvlek kunde hemmalaget med lite möda hålla undan och vinna med 2–1.

I och med segern har TFF nu plockat poäng i tre raka matcher och placerar sig efter tio omgångar på en tolfteplats. BP i sin tur är fortfarande poänglösa på bortaplan och ligger på negativt kval.

Brorsson lyckosam

Under stora delar av den första halvleken var det däremot stor skillnad på lagen. Trelleborg var klart spelförande och via två något slumpartade mål ledde man också med 2–0 in till vilan. Just 2–0-målet kom precis innan halvtid då Freddie Brorsson fick en boll rensad på sig och in bakom Nikola Petric i BP:s mål.

– Första halvlek är vi jättebra och ska egentligen ha en större ledning när vi går in i paus. Men sen i andra så får vi en dålig start och det lider vi av matchen igenom, säger Alexander Blomqvist till Trelleborgs Allehanda.

Gästerna spelade i under den andra halvlek upp sig rejält och via en tidigt reducering av Fritiof Björkén fick den rödsvartrandiga också kontakt. Men trots en avslutande forcering lyckades inte BP kvittera.