Storbråk i träningsmatchen – svenskarna inblandade

Publicerad 2022-07-30

Jan Oblak föll till marken och Scott McTominay stötte till den liggande målvakten.

Sedan utbröt ett stort bråk i träningsmatchen på Ullevål.

Därefter fick Fred rött kort efter en ful stämpling på Álvaro Morata.

Det kan bli heta känslor även i en träningsmatch.

Manchester United och Atlético Madrid möttes i Oslo under lördagen och kort innan halvtid gick Scott McTominay upp i en duell med Atlético-målvakten Jan Oblak.

Oblak föll till marken och fick frispark av domaren innan tumult utbröt när de båda spelarna riktade ett par mindre sparkar mot varandra.

Marcos Llorente och Geoffrey Kondogbia var snabbt framme och knuffade undan McTominay innan fler spelare anslöt.

De båda Man United-svenskarna Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga var också inblandade i stöket men tog en mer anonym roll och försökte sära på de många bråkmakarna.

Situationen lugnade till sist ner sig och Scott McTominay och Jan Oblak straffades med var sitt gult kort innan lagen kunde gå till halvtidsvila med resultatet 0–0 några minuter senare.

Rött kort efter stämpling

Fotbollsmässigt blev matchen inte särskilt händelserik förrän João Félix placerade in Atlético Madrids segermål i den 86:e minuten.

Sedan blev det mer bråk i slutminuterna.

Manchester Uniteds mittfältare Fred sänkte Álvaro Morata med en spark innan han även gav sig på den liggande spanjoren med en stämpling i närheten av skrevet.

Fred straffades med rött kort innan matchen blåstes av ett par minuter senare.

Samtidigt spelade också Arsenal en träningsmatch mot Sevilla.

I den matchen bjöd Gabriel Jesus på en stor show när han gjorde ett nytt hattrick för sin nya klubb. Arsenal vann med 6–0 och höjdpunkterna från matchen finns här.