Uppdaterad 2017-04-19 | Publicerad 2017-04-15

Barcelona höll undan och vann mot Real Sociedad.

Lionel Messi blev hjälte med två mål i 3–2-vinsten.

Segern gör att laget hakar på Real Madrid i toppen.

Barcelona fick sig en rejäl smäll i veckan, laget föll borta mot Juventus med 0–3. Retur om några dagar på Camp Nou.

Barcelonas svar efter förlusten – målfest hemma mot Real Sociedad. ”Barça” vann med 3–2, samtliga mål kom i första halvlek.

Tidig kanonräddning av Ter Stegen

Real Sociedad var nära att ta ledningen när Mikel Oyarzabal fick ett kanonläge, men Marc-André Ter Stegen räddade. I stället tog Lionel Messi tag i det.

Han avancerade fram i banan i den 17:e minuten och borrade in 1–0 med ett vänsterskott som satt i ena hörnen. Sedan var det lugnt i cirka 20 minuter - sedan kom målkalaset.

Messi gjorde 2–0 i den 37:e minuten. Real Sociedad fick in en reducering efter självmål från Samuel Umtiti. Paco Alcacer svarade omgående med ett 3–1-mål.

Sista ordet i första halvlek fick Xabi Prieto med ett sent 3–2-mål.

El Clasico nästa helg

Andra halvlek blev mållös, trots en hel del målchanser. Resultatet innebär att Barcelona hakar på Real Madrid, laget är fortfarande tre poäng bakom med en match mer spelad.

Nu väntar Juventus på Camp Nou för Barcelona. Sedan är det El Clasico på Santiago Bernabeu.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se