Zlatan avgjorde med kanonmål för LA Galaxy

Svensken stor hjälte i segern i natt

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Inför matchen mot LA Galaxy var Aly Ghazal säker.

– Zlatan är en av elva spelare, vi fokuserar inte extra mycket på honom, sa Vancouver Whitecaps stjärna.

90 minuter senare hade Zlatan Ibrahimovic sänkt hans lag med två nya mål i LA Galaxys 3–0-seger.

– Ingen vill möta oss i slutspel. Vi blir farliga, säger Zlatan.

Los Angeles Galaxy hade en speciell Zlatan-kväll i nattens match hemma på StubHub Center i mötet med Vancouver Whitecaps.

De 10 000 första supportarna på plats fick en affisch som hyllar Zlatans 500 mål i karriären och fansen som hade kommit till arenan blev inte besvikna. Svensken blev stor hjälte för sitt LA Galaxy, som är i en desperat jakt på en slutspelsplats.

Hyllas för fina gesten

Först satte han säkert 1–0 på straff redan i den fjärde minuten.

Men i andra halvlek presenterade Zlatan sig på allvar. Han drev upp bollen, lurade bort en försvarare med en kroppsfint och smällde in 2–0 i nättaket inför 25 659 hemmasupportrar.

I och med det har han nu gjort 20 mål på 24 matcher sen han kom till LA Galaxy.

I slutminuterna fixade Ibrahimovic en straff men lämnade över den till lagkamraten Romain Alessandrini, en fin gest som hyllas av Galaxys fans.

Fransmannen gjorde ingen besviken som säkert satte 3–0. Vilket också blev slutresultat.

– Normalt sett tar ”Ibra” varenda straffspark, men inför denna frågade jag honom: ”Kan jag ta den här?”. Zlatan sa: ”Låt mig göra ett hattrick”, så jag bad en gång till och han sa: ”Okej, ta den du”. Så jag vill tacka honom, säger Alessandrini.

– Det här tar oss tillbaka in i konversationen om en slutspelsplats. Och det var det vi snackade om före matchen: Vi ska inte oroa oss för vad andra lag gör, vi ska ta oss själva tillbaka in i det. Och uppenbarligen, när folk pratat om slutspelet så har vårat lag aldrig nämnts. Jag tar det inte personligt, jag ser var det kommer ifrån. Men med en seger nu så kommer konversationen att ändras, säger LA Galaxy-tränaren Dominic Kinnear.

”Ingen vill möta oss i slutspel”

Och efter två raka segrar har Galaxy vittring på en slutspelsplats.

Med tre omgångar kvar att spela har klubben tre poäng upp till Seattle (som har en match mindre spelad) på slutspelsplats.

– Om vi spelar så här är vi ett hot mot alla lag. Jag är säker på att ingen vill möta oss i slutspel eftersom vi blir farliga om vi spelar som vi gör just nu. Det är bara hoppas, för deras skull, att vi inte går till slutspel. Vancouver var fysiskt starka. Det här var första gången sedan England och Premier League som jag såg så fysiskt stora killar. De gjorde det bra, men vi gjorde det bättre, säger Zlatan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.