Arsène Wenger

Wenger inför sista hemmamatchen: ”Känns sorgset”

Av: 

Simon Sjöstrand

FOTBOLL

På söndagen gör Arsène Wenger sin sista hemmamatch som tränare för Arsenal.

Han är beredd på mycket känslor.

– Det känns sorgset, säger fransmannen enligt Sky Sports.

För två veckor sedan kom beskedet att Arsène Wenger slutar som tränare i Arsenal efter säsongen.

Efter 22 säsonger, 3 Premier League-titlar och 7 FA-cuptitlar gör han sin sista hemmamatch när ”Gunners” tar emot Burnley på Emirates Stadium på söndagen.

Något som kommer bli känslosamt, enligt fransmannen.

”Inte bara att gå sin väg”

– Jag är ledsen för att jag älskar den här klubben och vad den står för. Du lämnar inte bara 22 år bakom dig och går din väg. Men jag har tampats med svåra situationer i livet och kommer att göra det igen, säger Wenger enligt Sky Sports.

68-åringen har blivit utsedd till årets tränare i PL tre gånger. Men mest ihågkommen kommer han förmodligen bli för säsongen 2003–2004 då han ledde Arsenal till ligatiteln utan att förlora en enda match.

– Det här är slutet på en kärlekshistoria. Självklart inte slutet, men slutet på mitt bidragande till Arsenal. Jag har försökt hänge mig totalt under så många år till att göra folk lyckliga och jag hoppas att de som älskar klubben kommer att vara lyckliga i framtiden och få vad de älskar och vill ha, säger Wenger till Arsenal Press TV.

”Är tacksam”

Fransmannen har också fått mycket kritik under sin tid i klubben. Inte minst under den pågående säsongen, där Arsenal ligger sexa i ligan och där laget misslyckades att kvalificera sig till Champions League efter uttåget ur Europa League.

Men Wenger känner sig fortfarande omtyckt.

– Majoriteten av supportrarna är inte alltid de mest högljudda. Jag har träffat så många trevliga supportrar som verkligen har uppskattat det jag gjort. Jag är väldigt tacksam, säger han.

68-åringen kommer att uppmärksammas i samband med söndagens match. Enligt Daily Mirror kommer lagen ställa upp i ett led för att hylla Wenger inför matchen.

Dessutom har en rad Arsenal-legendarer som spelat under Wenger, som Martin Keown och Emmanuel Petit, bjudits in för att hedra honom efter matchen.

”Ingår inte i potten”

Arsenal–Burnley börjar 17.30, men matchen sänds först i repris på Viaplay klockan 19.50 på grund av rättighetsskäl.

Detta är inget val som vi har gjort eller kan påverka utan detta mynnar ut i att vi följer Sky och BT:s sändningsschema, detta är enligt hur vårt avtal med Premier League ser ut”, skriver Viaplay i ett svar till en användare på twitter.

I ett annat svar utvecklar man:

Matchen blev uppskjuten från lör till sön och eftersom vi följer SKY och BT i deras PL-sändningar kan vi tyvärr inte visa Gunners live när den inte visas i brittisk live-tv”.

Sportbladet ringer upp presschefen på Viasat Sport, Fredrik Johansson, som säger följande:

– Det handlar inte om något urval, att någon match prioriteras framför någon annan, utan i det här fallet var matchen inte valbar. Men vi kan visa bilder och kommer uppmärksamma Wengers sista hemmamatch i våra sändningar, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Oväntade sågningen av Arsenal-backen: ”Ät en rå köttbit”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Arsène Wenger

Arsene Wenger

Arsenal FC

Premier League