Hammarby riktar kritik till förbundet

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Stockholmsderbyt i Svenska cupen flyttades till en tisdag för att kunna spelas på AIK:s hemmaarena.

Nu riktar Hammarby officiell kritik mot fotbollförbundet för hur ärendet hanterats.

Under onsdagskvällen publicerade Hammarby ett uttalande på sin hemsida, där man riktar hård kritik mot det svenska fotbollförbundets kommunikation i frågan. Klubben skriver att även om man också ville flytta matchen är sättet beslutet togs på felaktigt.

"Ingen illvilja bakom"

I uttalandet kritiserar Hammarby bland annat förbundet för att ha kommunicerat genom informella kanaler med AIK på ett sätt som bryter mot den regelstadgade beslutfattningsprocessen.

– Det är två delar: den interna kommunikationen från förbundet och den informella kommunikationen med AIK.

– Vi tyckte helt enkelt att Gerhard Sagers (ordförande i förbundets tävlingskommitté) uttalanden i medierna var väl spretiga. Det fanns ingen illvilja bakom, men det satte oss i en dålig sits, säger Henrik Kindlund till Sportbladet.

"Blev lite olyckligt"

Hammarby påpekar också att det svenska fotbollsförbundet gett sken av att Hammarby var inblandade i beslutet, när de, enligt Hammarby själva, egentligen inte var delaktiga.

– Vi har tagit ett snack med förbundet, och framöver ska använda de processer och rutiner som de allsvenska föreningarna jobbat fram tidigare. Som de tyvärr inte följde den här gången. Framöver räknar vi med att de följer den formella processen – och det tyder allt på – även om det blev lite olyckligt den här gången. Förbundet har tagit till sig kritiken på ett proffsigt vis, säger Henrik Kindlund.

Cupkvartsfinalen spelas på Friends Arena tisdagen den 15 mars.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.