De vände 0-2 till 3-3 – mot Real Madrid.

Legia Warszawa hade släppt in flest mål av alla lag.

De hade gjort minst mål av alla lag.

De mötte Real Madrid.

Och de spelade inför tomma läktare.

Allt talade emot den polska klubben inför onsdagskvällens Champions League-möte och det blev knappast bättre av att Gareth Bale satte 1-0 till gästerna redan efter 55 (!) sekunders spel.

En ledning som dubblades av Karim Benzema i den 35:e.

Sen, plötsligt, vände allt.

Galen vändning

Den polska klubben – vars läktare var tomma på grund av att man straffats av Uefa för stökigheter – gjorde det som ingen trodde var möjligt.

Men hämtade ikapp – och gick förbi.

Vadis Odjidja-Ofoe reducerade till 2-1 strax före paus, Miroslav Radovic kvitterade till 2-2 tidigt i den andra halvleken – och i den 83:e minuten klev Thibault Moulin fram och fullbordade den makalösa vändningen med sitt livs första CL-mål, framspelad av före detta Djurgårdsspelaren Aleksandar Prijovic.

Repliken kom dock direkt; Mateo Kovacic tryckte in 3-3-målet, vilket blev slutresultatet.

– Vi slarvade väldigt mycket. När vi gick upp i 2-0-ledning så började vi slappna av och det är något jag får ta på mig. Det enda positiva är att vi inte förlorar, säger Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane efteråt.

Historisk bragd

Legia Warszawa har tidigare i sin klubbhistoria gått till semifinal i Uefa-cupen samt spelat 1-1 mot Manchester United i den gamla Cupvinnarcupen (1991).

Nu kan man även skryta med att man tagit poäng – och gjort tre (!) mål – mot Champions Leagues mesta mästare.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se