”Sitter i bilen och vill gråta”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Han har andats klubben nästan hela sitt liv.

Nu vägrar Francesco Totti gå in på AS Romas träningsanläggning.

– Min son vill att jag ska se honom spela, men jag klarar det inte, säger Totti.

I 30 år tillhörde Francesco Totti AS Roma, och den 28 mars 1993 debuterade han i a-laget. Men i fjol lämnade han klubben och rollen som klubbdirektör som han hade haft efter att han avslutade spelarkarriären 2017.

Han gick då till attack mot bland annat ordförande James Pallotta, och sade att han inte återvänder förrän Roma byter ägare. Något som nu har skapat bekymmer för 43-åringen, han kan inte ens se när sonen Cristian tränar med P15-laget.

– Som situationen är nu kommer jag inte att sätta min fot på Trigoria (Romas träningsanläggning). Varje gång jag skjutsar Cristian till träning så stannar jag utanför infarten. Ibland sitter jag i bilen och vill gråta över att det har blivit så här efter 30 år i klubben, säger Francesco Totti när han blir intervjuad av Luca Toni – tidigare italiensk landslagsman – på Instagram.

Francesco Totti med familjen efter hans sista match med Roma i maj 2017.
Foto: Paolo Bruno / Getty Images Europe
Francesco Totti med familjen efter hans sista match med Roma i maj 2017.

Ville inte sluta

– Jag lämnade klubben, och så är det med det. Jag har fortfarande goda vänner och de kommer ut till infarten och hälsar. Ibland frågar Cristian mig om jag ska komma in och se honom spela, men jag kan inte göra det. Det skulle ta kål på mig.

Efter 786 matcher och 307 mål för Roma slutade Totti 2017, något han känner att klubben tvingade fram.

– Jag ville inte sluta spela, jag var i bra fysisk form, så varför skulle jag sluta? Jag bad inte om att spela hela tiden eller tvingade ingen att låta mig starta eller bli inbytt.

– Jag ville inte förstöra det jag haft i Roma, det var därför bättre att lägga av än att gå någon annanstans i ett år. Allting har ett slut, jag är inte dum. Men det blir ett problem när några sade att jag fick bestämma själv och det inte blev så. Jag var upprörd, för jag hade amputerat ett ben för Roma.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.