AIK slog Bajen i första 08-derbyt

Chockminuter när AIK avgjorde

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Dunderfiasko” i onsdags – i derbyt tog AIK revansch.

De sänkte Hammarby med två mål på tre minuter.

– Hade vi inte fått till den här prestationen hade herr Norling nog fått kämpa för sin sak så det känns jättebra, säger tränaren Rikard Norling efteråt.

Ordet ”dunderfiasko” kom från AIK-veteranen Sebastian Larssons mun när han av Dplay ombads berätta hur hans Gnaget planerade att få hål på Hammarby efter 45 mållösa och sömniga derbyminuter.

– Vi kommer ju från ett jävla dunderfiasko senast så vi ska inte prata, bara spela, sa han.

Det gjorde man.

Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Hussein bakom allt

I den 55:e minuten iscensatte 17-årige Paulos Abraham och 20-årige Bilal Hussein ett mönsteranfall som resulterade i matchens första mål. Den förstnämnde spelade fram den sistnämnde som var distinkt i avslutet.

Tre minuter senare small det igen. Hussein gick omkull i offensivt straffområde efter en duell med Bajen-backarna David Fällman och Dennis Widgren varpå domare Andreas Ekberg blåste straff.

En straff som Sebastian Larsson förvaltade till 2-0.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

”Får arbetsro”

Hammarby, som hade gjort mål i tio raka allsvenska matcher, fick aldrig till någon anstormning utan AIK höll undan och vann med 2–0.

Efteråt var tränaren Rikard Norling lättad.

– Jag tycker vi gör en bra match. Vi har väl kanske inte den perfekta offensiva matchen, men arbetsinsatsen, förmågan att studsa tillbaka från en väldigt svag insats mot Norrköping… det var otroligt viktigt. Hade vi inte fått till den här prestationen hade nog herr Norling fått kämpa för sin sak. Det känns jättebra, säger han.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.