Kritik till förbundet trots avancemang: ”Borde hållit käften”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Danmark fixade direktavancemang till EM-slutspelet, men förbundskaptenen Åge Hareide visade ingen större glädje direkt efter slutsignal.

Istället sågade han det danska fotbollsförbundet.

– De borde ha hållit käften, säger han efter kvalsuccén enligt danska BT.

För tre år sedan tog norske tränaren Åge Hareide över det danska herrlandslaget.

På måndagskvällen spelade Danmark 1–1 borta mot Irland och säkrade därmed en direktplats till sommarens EM-slutspel. Det var också nationens 34:e raka landskamp utan förlust.

”Inte säkert de klarat det”

Trots Hareides succé sparkas han efter EM. Redan i juni gjorde förbundet klart med dansken Kasper Hjulmand som ersättare till norrmannen efter mästerskapet.

Efter Irlandsmatchen uttalade han sig om situationen.

– Sedan jag kom till DBU har det varit mycket oro. Det har varit spelarstrejk. Men vi har som lag hållit ihop, spelarna har varit otroligt lojala, säger Hareide enligt BT och ifrågasätter förbundets agerande:

– Vi fick på ett märkligt sätt veta att vi skulle få sluta. Den gången sa vi att det var tajmingen vi inte gillade. De (förbundet) borde hållit käften. Men det är inte säkert de klarat av det.

TT
Foto: Peter Morrison / TT NYHETSBYRÅN
TT

Inte fått någon anledning

På måndagens presskonferens berättade Hareide, 66, att han fortfarande inte fått någon anledning till varför han sparkas.

– Det är också något vi kan efterlysa i ett sådant här sammanhang, säger han.

Avancemanget till slutspel är Danmarks andra raka, något norrmannen tycker är extra skönt efter sommarens oväntade besked att han sparkas.

– Jag är väldigt glad för det. Det har varit en fantastiskt fin resa för mig och jag är oerhört glad att jag fick chansen, säger Åge Hareide.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.