Astrit: ”Fler spelare måste kliva fram”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

ESKILSTUNA. Astrit Ajdarevic är frustrerad.

Kryss mot AFC, småskadad och fortsatt på bänken.

– Jag kan inte komma in varje gång och vända på matcherna. Fler spelare måste kliva fram, säger djurgårdaren som var besviken på sin insats.

Halva säsongen har spelats. Ändå är Astrit Ajdarevic fortsatt inte fysiskt redo att starta för Djurgården. Stjärnförvärvet inledde återigen matchen på bänken när Blåränderna åkte till Eskilstuna för att möta AFC. Efter en dryg timmes spel kom spelfördelaren in för att leda Djurgårdens jakt på ett segermål, men hemmalaget höll undan till 1–1.

– Det är en stor missräkning. Vi ville ha tre poäng för att ha ett mindre gap till Malmö FF. Så blev det inte och vi får skylla oss själva, säger Ajdarevic och fortsätter:

– Vi kan inte låta det gå 60–70 minuter innan vi ska avgöra. Vi måste döda matcherna tidigare i matchen om vi ska vara ett topplag. Andra topplag lyckas med det.

”Jag har ont”

Du började på bänken igen och kom in sent. Varför?

– Samma som förut. Jag har ett par skavanker jag jobbar med. Det känns som att det kommer upp nytt hela tiden. Det är inget jag gör med mening. Men jag får inget flyt i mitt spel och då blir det svårt. Jag kan inte komma in varje gång och vända på matcherna. Det går inte varje gång. Ibland får jag hjälpa, men ibland får andra hjälpa till också. Det är fler spelare som måste kliva fram.

Är det frustrerande att inte kunna visa upp din kvalité under 90 minuter?

– Nja. Jag har många matcher där jag gjort grejer som gjort att vi till slut vunnit. Det här snacket om att vara frustrerad. Klart jag är det. Jag går ju runt och ha ont. Klart att jag vill vara en bärande spelare oftare. Men just nu är det svårt.

”Vill inte skylla ifrån mig”

Ajdarevic fortsätter:

– Jag har sagt till tränarna att jag är redo att spela om de behöver mig. Då ska jag ge allt. Men det är svårt när man inte inte kan starta. Jag försöker. Ibland går det och ibland inte.

Vad har du för skavanker?

– Det är vader och allt möjligt. Men jag gillar inte att skylla ifrån mig. Jag ska själv göra det bättre. Men det finns grejer som har hänt som inte alla vet om. Men det får jag ta på mig själv.

Nu vill han att Djurgården skärper till sig till Malmö-matchen på söndag.

– Det är 15 matcher kvar. Det är inte slut än. Vi har allt i egna händer och möter Malmö hemma. En vinst där och vi är tillbaka.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.