ÖFK-tränaren rasande efter Djurgårdens kvittering

Av: Kristoffer Bergström, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Ian Burchnal visades upp på läktaren.
Foto: CMORE
Ian Burchnal visades upp på läktaren.

ÖSTERSUND/STOCKHOLM. Djurgården vann med 2–1, men motståndarna i Östersund tyckte inte att kvitteringsmålet borde ha godkänts.

ÖFK-tränaren Ian Burchnall protesterade så vilt att han visades upp på läktaren – och drämde till en mikrofon på väg bort.

– Det spelar ingen roll för domarna, det är blir ingen konsekvens för dem. Det kommer att bli det för mig nu, men de kan fortsätta att göra misstag och det är okej, säger tränaren.

Krislaget Östersund öppnade starkast mot guldjagande Djurgården. 28 minuter in i matchen missade Felix Hörberg en mottagning och såg den förlupna bollen studsa mot straffpunkten.

Dit rusade 19-årige nigerianen Jordan Attah Kadiri och smällde in 1–0.

Slog till mikrofon

Djurgårdens kvittering kom precis före pausvilan. Klockan hade passerat 45 och de två tilläggsminuterna när Jonathan Ring tog emot bollen med armen intill kroppen. Han spelade lågt, tvärs över straffområdet, till Nicklas Bärkroth som stötte in den.

ÖFK:arna blev rasande. Aly Keita varnades för sina protester och tränaren Ian Burchnal klagade så vildsint att han visades upp på läktaren. På väg från bort sitt bås slog han bort en tv-mikrofon.

– Han blir skogstokig, säger C Mores expert Hasse Backe.

Varför så arga? Handen eller tiden? Spelade de senaste månadernas svaga form och ekonomiska svårigheter på något vis in?

”Gillar att se dem upprörda”

Det var lite oklart till och med för målskytten.

– Jag förstod inte varför det blev sådant tumult, men sedan förstod jag att det kanske var tiden som gått över, säger Bärkroth.

I andra halvlek avgjorde Marcus Danielson med sitt 2–1-mål för Djurgården, som därmed leder serien tre poäng före Malmö.

När Ian Burchnall ombeds förklara sitt utbrott pekar han främst på tilläggstiden, men också på att det kan ha varit hands.

– Jag förstår inte vad de får två minuter ifrån, men okej, de lägger till två. Sedan är de slut och de blåser inte. Sedan får de ta hörnan på övertid, vi rensar, det är hands och sedan går målet in på över övertid, säger tränaren.

”Det är inte rätt”

Burchnall var ångerfull över sitt beteende men också starkt kritisk mot domarinsatsen de senaste matcherna:

– Jag har just pratat med domaren och sa att jag tyckte att han gjorde en bra match generellt, men den här incidenten är enorm. Det är andra hemmamatchen där vi blir massivt, massivt nederlag. Det spelar ingen roll för domarna, det är blir ingen konsekvens för dem. Det kommer att bli det för mig nu. Men de kan fortsätta att göra misstag och det är okej, säger han och fortsätter:

– Jag var såklart arg, men domaren kom till mig direkt och skickade upp mig utan förklaring. Efter det blev jag ännu mer arg vilket var onödigt, men jag har sett mycket, mycket värre beteende från än det vi gjorde. Jag kände att domaren kan förstå kontexten av matchen och situationen och lugna ner, men det var direkt upp utan förklaring. 

– De säger att de inte ser handsen, det är ännu ett beslut som går emot oss i en viktig match. Balansen jag har sett den här säsongen känns inte rätt. Det är inte rätt. 

ÖFK ligger på plats 13, två poäng före Falkenberg på nerflyttningsplats.

Foto: CMORE
Misstänkta handssituationen på Jonathan Ring.
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.