Blåvitt har lista på ersättare till Asbaghi

Möte om tränarens framtid

Av: Kristoffer Bergström, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Poya Asbaghi hänger löst i IFK Göteborg. Enligt GT diskuterades tränarens framtid under ett styrelsemöte på tisdagskvällen.

En lista på ersättare ska redan vara framtagen.

Tolva i allsvenskan. Inte en seger på tretton omgångar, trots tunga värvningar som Pontus Wernbloom, Mattias Bjärsmyr, Jakob Johansson och Sebastian Eriksson.

Nu ser sig IFK Göteborg om efter en ny tränare.

Det är GT som skriver att klubben har tagit fram en lista på namn som kan ersätta den nuvarande huvudansvarige Poya Asbaghi.

Dyrt att sparka honom

Den gångna veckan har IFK Göteborgs styrelse sammanträtt flera gånger. Den brännande frågan ska, enligt GT, vara just vem som ska leda laget framöver.

I fjol förlängde Poya Asbaghi sitt avtal fram till slutet av 2022, vilket tyder på att det borde vara en kostsam affär att sparka honom och anlita någon annan.

Enligt Sportbladets uppgifter har styrelsen sammanträtt i veckan och diskuterat ekonomi, organisation och det utsatta sportsliga läget – och vad som kan behöva göras om det inte vänder.

Så sent som 12 augusti uttryckte klubbdirektören Max Markusson sitt fulla stöd för Poya Asbaghi och hans idéer i en text på klubbens hemsida.

Asbaghi har lett IFK Göteborg i snart tre säsonger. De har kommit elva, sjua och ligger alltså nu tolva, en poäng från negativ kvalplats.

Olsson finns i klubben

För två år sedan befann sig IFK Göteborg i en likartad kris i botten av tabellen i allsvenskan. Då förstärkte U19-tränarna Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson A-lagets tränarstab.

I IFK Göteborg finns även den tidigare SM-guldtränaren Jonas Olsson, numera akademiansvarig i Blåvitt.

Under Olsson och Stefan Rehn tog IFK Göteborg SM-guld 2007 och då var några av spelarna Mattias Bjärsmyr, Jakob Johansson, Sebastian Eriksson och Pontus Wernbloom.

Sportbladet har sökt klubbdirektören Max Markusson, ordföranden Mats Engström och sportchefen Kennet Andersson för en kommentar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.