Mourinho irriterad: ”Upplevt detta förut, i Man United”

Publicerad:

FOTBOLL

José Mourinho är irriterad, Gunnersaurus var tillbaka på The Emirates fast ändå inte, och Olivier Giroud stannar i Chelsea.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

José Mourinho var inte helt nöjd efter den oavgjorda matchen borta mot LASK och anklagar sina spelare för att anse sig vara för bra för ett gruppspel i Europa League. Tottenham vände ett 0–1-underläge till 2–1 men den svängiga tillställningen slutade 3–3.

Managern höjer särskilt Pierre-Emile Höjbjerg och Heung Min-Son, men kritiserar resten: ”Resultatet var bättre än insatsen. Några spelare var individuellt bra, andra inte. Inget nytt under solen. Uppenbarligen motiverar inte Europa League-gruppspelet vissa av spelarna”. Mourinho drar även en parallell till sitt gamla lag i Manchester United: ”Jag har upplevt detta förut, i Manchester United. Spelarna vet hur jag känner, jag noterade det redan på uppvärmningen”.

Sedan tog portugisen även till Instagram (där han på sistone har vädrat sin frustration efter halvdana insatser). Denna gång var det en bild på honom själv scrollandes på mobilen med den tillhörande texten: ”Träning imorgon, men klockan 12”.

Foto: Andreas Schaad / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS GRÖNA LJUS

Manchester United väntas kunna erbjuda ståplatser till sina supportrar i början av nästa år. Testet innefattar 1,500 platser på Old Trafford, rapporterar Daily Mail. Bakom det historiska initiativet ligger ett omfattande säkerhetsarbete från klubbens sida som anser att detta kommer ”förhöja upplevelsen för åskådarna”.

DAGENS COMEBACK

Gunnersaurus var, liksom publiken, tillbaka på The Emirates under gårdagen. Arsenal genomled en kritikstorm då man meddelade att Jerry Quy, som innehade rollen som maskot i nästan tre årtionden, tvingades lämna klubben. Anledningen som nämndes var ekonomiska skäl.

Det var dock inte Quy som hade på sig dräkten under segern mot Rapid Wien. I stället kommer flera andra personer att dela på uppdraget under säsongen och därmed alternera, skriver The Sun.

Foto: Laurence Griffiths / Getty Images Europe

DAGENS U-SVÄNG

Olivier Giroud ryktades först vilja lämna Chelsea i januari. Efter de fyra målen mot Sevilla häromdagen ser planen ut att vara en annan. Frank Lampard, som hela tiden har varit tydlig med att han vill behålla fransmannen, verkar ha övertygat spelaren att stanna. Enligt Daily Mail ska källor nära Giroud bekräfta att ”situationen har förändrats” sedan han har blivit lovad mer speltid.

DAGENS SKADEORO

Brendan Rodgers åkte på än fler skadebekymmer i samband med förlusten borta mot ukrainska Zorya Luhansk. Leicester, som redan är klart för nästa runda av Europa League, testade tidigare långtidsskadade Ricardo Pereira, Wilfried N’Didi samt Caglar Soyuncu. Den sistnämnde mittbacken tvingades utgå redan efter 15 minuter på grund av sin krånglande ljumske och är nu osäker till nästa Premier League-omgång. Resterande nämnda spelare byttes ut tidigt som en ren säkerhetsåtergärd.

Foto: Alex Pantling / Getty Images Europe

DAGENS MENTOR

Wayne Rooney avslöjar att han har vänt sig till Alex Ferguson för att få råd kring sin interrimroll i Derby. Spelaren, som tog över efter sparkade Phillip Cocu för några veckor sedan, säger att det vore dumt att inte utnyttja relationen till den legendariske tränaren: ”Vi pratade inte nödvändigtvis om hur vi ska spela eller ställa upp. Det var mer generellt. Det vore naivt av mig att inte be Sir Alex om råd om jag kan”.

Rooney tillägger att han även har samtalat med en annan före detta Manchester United-manager, David Moyes, som numera huserar i West Ham. Just nu tippas John Terry ta över Championship-klubben permanent ihop med Ashley Cole.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.