Arsenals fria fall i tabellen fortsätter

Publicerad 2020-12-19

Arsenals fria fall i Premier League-tabellen fortsätter.

Efter att Everton besegrat London-laget med 2–1 har Mikel Artetas lag nu sju raka utan seger i ligan.

– Vi har inte turen, säger Mikel Arteta till Sky Sports enligt Goal.

Den första november besegrade Arsenal Manchester United med 1–0 på Old Trafford.

Det är senaste gången Arsenal firat en seger i Premier League. I dag stod man utan skadade forwardsstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang och avstängde Granit Xhaka borta mot Everton. Rob Holding tog på sig kaptensbindeln och för att liksom understryka uppförslutet i Arsenals säsong var det just Holding som stötte in 1–0 i egen bur i den 22:a minuten.

Psykologiskt viktigt mål

Arsenal kvitterade i 35:e minuten när Pepe var säker från straffpunkten. Men när Yerre Mina nådde högst på en hörna i halvlekens sista minut kunde man ana vartåt det barkade. Enligt statistiktjänsten Opta har nämligen Mikel Artetas Arsenal aldrig, på tio försök, vänt underläge i paus till seger.

Det räckte inte ens till en poäng den här gången trots en spelmässigt bättre andra halvlek.

– Arsenal spelar ganska bra, men det saknas spets och kvalitet i sista tredjedelen, säger Jonas Olsson i Viasats sändning.

Pressade Mikel Arteta försökte se ljusglimtar.

– Vi reagerade bra (på 2–1-målet) och dominerade matchen. Vi skapade nog med chanser för att i alla fall inte förlora. Vi har inte turen, säger han och fortsätter:

– Grabbarna kämpar absolut, men de är sårade just nu.

”Då får man göra en förändring”

Evertons seger tar laget upp som tvåa i tabellen på 26 poäng, fem bakom lokalrivalen Liverpool. Arsenal är 17 poäng bakom Liverpool på sin femtondeplats och med en match mer spelad än alla lag bakom är man bara fem poäng från nedflyttningsstrecket.

– Har Arteta fortfarande omklädningsrummet med sig ska man fortsätta om man tänker långsiktigt med Arteta. Men har han inte det så får man göra en förändring, säger Jonas Olsson i Viasat.

I eftermiddags tog Manchester City en blytung trepoängare borta mot Southampton. Stor matchhjälte blev Raheem Sterling som satte matchens enda mål i 16:e minuten.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se