Begraver stridsyxan med Keane – tillbaka i landslaget

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Foto: Andrew Boyers / X03813

Irlands assisterande förbundskapten Roy Keane och spelaren Harry Arter hamnade i bråk under en landslagssamling i våras. Efter incidenten har Cardiff-spelaren inte spelat för landslaget.

Nu har de båda skakat hand med varandra och lagt all groll bakom sig – Arter är dessutom tillbaka i den irländska truppen.

– Vi har alla lärt oss någonting av detta, säger förbundskaptenen Martin O’Neill.

Den hetlevrade irländaren Roy Keane – under sin aktiva karriär ett riktigt råskinn på Manchester Uniteds centrala mittfält – är känd för att inte hålla inne med vad han tycker.

Det är inte alltid till hans fördel.

För en dryg månad sedan kom uppgifter om att den assisterande förbundskaptenen hamnat i bråk med två landslagsspelare – Harry Arter och Jon Walters – under en samling i våras. Keane ska ha kallat spelarna för könsord.

– Det här måste få ett slut, sa landslagslegendaren Liam Brady om händelsen och menade att Keane skulle sparkas.

Stod över två matcher

Bråket ska ha uppstått då Keane ifrågasatte varför Arter och Walters inte var med på en träning, även då de fått dispans på grund av skadekänningar.

– Det råder delade meningar kring vad som sades, men det var en konfrontation med Jon och en konfrontation med Harry. Jon är okej, Harry kanske inte är det. Om Keane har problem med några spelare? Absolut inte. För det första så hände det där i slutet av maj. Nu sitter vi här fyra månader senare. Och det är inte det första grälet mellan spelare och tränare, och inte det sista heller. Det händer hela tiden, kommenterade förbundskaptenen Martin O’Niell.

Sedan dess har Harry Arter valt att inte representera det irländska landslaget, han fanns inte med i den trupp som spelade mot Wales och Polen förra månaden.

”Är nöjd med utgången”

Nu bekräftar dock Martin O’Niell att Cardiff-mittfältaren Arter åter är med i laget igen, i landskamperna mot Danmark och Wales.

Enligt The Times har Arter och Keane träffats och pratat igenom händelsen. De ska enligt tidningen vara sams igen.

– Vi har alla lärt oss någonting av detta. Roy och han (Harry Arter) har haft en diskussion. Han är glad och vill spela igen, lägga allting bakom sig. Harry är nöjd med utgången och är tillbaka i truppen, berättar Martin O’Neill.

Irland spelar i Nations League den 13 oktober (Danmark) och 16 oktober (Wales). Båda matcherna spelas 20.45. Jon Walters är inte med i Irlands trupp till dessa matcher.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.