Nytt kvalfiasko för Salzburg – tappade allt på en minut

Kvalförbannelsen lever vidare för Red Bull Salzburg.

På en minut försvann Champions League-platsen till Röda Stjärnan.

Det är elfte gången Salzburg misslyckas med att kvala in till turneringen.

Första mötet i Serbien mellan Röda Stjärnan och Red Bull Salzburg slutade 0–0.

Salzburg, som hade misslyckats i playoff tio gånger, satte full fart från start. Laget öste på framåt och strax före halvtid kom ledningsmålet av Munas Dabbur som tryckte in ett inlägg till 1–0.

I början av andra halvlek utökade Dabbur till 2–0 från straffpunkten. Då såg det avgjort ut.

Tappade matchen efter bråket

Men efter en timmes spel kom några dramatiska minuter.

Efter en nickduell mellan Röda Stjärnans Milan Pavkov och Salzburgs Diadie Samassekou blev det stökigt mellan flera spelare.

Det startade med att Salzburgs Marin Pongracic hoppade för att nicka bort bollen efter duellen, men spelaren landade med en foten på Pavkov som låg ner på gräset. Pongracic vände sig om och bad om ursäkt.

Men Röda Stjärnans Nenad Krsticic blev vansinnig, och flera spelare hamnade i tjafs med varandra. Domaren valde att ge Pongracic och Krsticic varsitt gult kort.

Pavkov blödde efter smällen, men kunde spela vidare. Samassekou låg och vred sig i gräset av smärta, men även han blev kvar på planen.

Två mål på en minut

Sedan kom två tunga smällar för Salzburg.

I den 65:e minuten skickade Degenek in ett inlägg från högerkanten. Ben dök upp vid bortre stolpen och tryckte in reduceringen.

I den 66:e minuten hamnade ett långt uppspel hos Degenek som nickade bollen mot bortre stolpen. Där kom Ben återigen och styrde in 2–2.

Salzburg skapade flera bra målchanser i slutet, men målvakten Milan Borjan räddade bortalaget.

Matchen slutade 2–2 och playoff-mötet slutade 2–2. Röda Stjärnan är klart för Champions League efter fler mål på bortaplan.

Det är elfte gången som Red Bull Salzburg missar att kvala in till den prestigefyllda turneringen. Vid två tillfällen har laget åkt ut mot Malmö FF.