Då avgjorde Aliou Badji mot Häcken i den 93:e minuten.

– Ett fantastiskt mål, säger den inbytte anfallaren.

Viktiga poäng stod på spel om Djurgården skulle haka på Stockholmsrivalerna i toppen av allsvenskan.

Då fick blåränderna en tung start mot Häcken på Tele2 arena.

Med kvarten spelad stod Andreas Isaksson för en missriktad inspark som bortalagets Paulinho sög in. Brasilianaren drev därefter på egen hand bollen upp mot straffområdet innan han pangade in den mellan handskarna på den förre landslagsmålvakten.

Djurgården hade därefter svårt att etablera ett eget anfallsspel men lyckades trots det att skapa en hel del chanser strax innan halvtidsvilan – och fick utdelning.

Une Larsson kvitterade

Detta när Jacob Une Larsson, högerback för dagen, efter en hörna fick bollen i straffområdet och drog in den vackert i det bortre krysset.

Djurgården var sedan laget som skapade mest i den andra halvleken – men Häckens Peter Abrahamsson var länge omutlig i bortalaget.

Målvakten stod för en handfull vassa ingripanden och flera jätteräddningar, bland annat på Jonathan Ring och Kerim Mrabtis jättelägen.

Den sistnämnde hade chansen att avgöra i den 82:a minuten men Abrahamsson stoppade honom i friläget med en vass benparad.

Allt talade för delad pott mellan lagen – men då kom avgörandet.

”Fantastiskt mål”

I den 93:e minuten nickade inbytte Niklas Gunnarsson fram bollen till Aliou Badji som petade den förbi Peter Abrahamsson innan han rullade in 2–1 i öppet mål.

– Det var väldigt viktigt och jag bara njöt efteråt, säger Badji till C More efter matchen.

– Jag var så glad, det var ett fantastiskt mål för oss – två minuter från slutet när vi behövde tre poäng. Det gjorde mig väldigt glad.

En annan som gladdes av målet var Özcan Melkemichel.

– Jag är glad att Badji får göra målet. Han har kämpat hårt på träningarna. Det är jag nöjd med, jag är jättenöjd att vi vinner den här matchen, säger Djurgårdens tränare.

Målet innebär att Djurgården inte tappar avstånd till AIK som samtidigt vann klart mot BP.

Dif är sex pinnar efter serieledarna och går upp på samma poäng som Hammarby och IFK Norrköping – dock med två matcher mer spelade.