Klopp om Solskjaer: ”Råder inga tvivel om att han stannar”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Ole Gunnar Solskjaers kontrakt med Manchester United sträcker sig till sommaren.

Vem som tar över klubben sen är fortfarande oklart – men Liverpool-tränaren Jürgen Klopp tycker att norrmannen ska få fortsatt förtroende.

– Kan ni ens tänka er att de tar in en ny tränare? Han förtjänar det jobbet till 100 procent, säger han.

Portugisen José Mourinho sparkades från jobbet som Manchester United-tränare efter att hans lag förlorade med 1–3 mot Liverpool i december.

När de båda lagen gör upp igen på söndag (24 februari, klockan 15.05) har United en ny kapten vid rodret – norrmannen Ole Gunnar Solskjaer har gjort succé sedan han tog över laget och har vunnit 11 av 13 matcher sedan han flyttade till Manchester.

– Det måste vara något sorts rekord, eller hur?, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp under en presskonferens.

– Jag är glad för hans skull. Det är inte så bra för oss att det går så bra, men för Manchester Uniteds fans är det briljant. Klubben har tagit tillbaka allting som Sir Alex Ferguson stod för, fast med en lite ny tappning. Det gör dem till ett starkt hot igen. De är tillbaka.

Tror inte på Zidane

Tysken säger att han är övertygad om att Solskjaer – som bara lånats in under säsongen, från norska Molde – kommer att erbjudas den permanenta tjänsten som manager för United i sommar.

Klubben har tidigare kopplats samman med Tottenhams Mauricio Pochettino och den före detta Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane.

– Normalt sett skulle man inte flytta från Norge direkt till Manchester United. Det är klart. Men han har visat sina kvaliteter. Han har haft kvaliteter och tur just när det behövts. Nu är han deras tränare och det råder inga tvivel om att han kommer att vara deras manager nästa säsong också, säger han.

– Kan ni ens tänka er att de tar in en ny tränare? Han förtjänar det jobbet till 100 procent.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.