Barcelona tappade poäng efter 2–0-ledning

Två insläppta mål på sex minuter.

Men Barcelona har nu spelat 39 matcher utan att förlora.

Laget tappade en poäng när man spelade 2–2 borta mot Villarreal.

– Den kunde ha slutat hur som helst, säger tränaren Luis Enrique till spansk press.

Ivan Rakitic gjorde 1–0 i den 20:e minuten och strax före halvtid fick Barcelona säsongens 16:e straff. Enligt OptaJose har inget lag haft så många straffar sedan 1988/89. Neymar tryckte in 2–0.

Då såg tre poäng ut att vara i hamn för Barcelona.

Men de ”gula ubåtarna” höjde sig i andra halvlek.

Två mål på sex minuter

Cedric Bakambu reducerade i den 57:e minuten och bara sex minuter senare gjorde Jeremy Mathieu självmål.

Barcelona jagade sedan ett segermål utan att lyckas. Villarreal gjorde en stark insats och tog poäng hemma mot serieledaren. Ett resultat som får Real Madrid och Atlético Madrid att jubla högt.

– Det var en intensiv match. Det är alltid jobbigt att spela oavgjort efter att ha varit i ledningen med 2-0. Men det är ett bra resultat, säger Ivan Rakitic.

Barcelona, som har spelat 39 matcher utanför förlust, toppar La Liga med 76 poäng. Atlético jagar bakom på 67 och Real Madrid har 63.