Mourinho: ”Då förväntar jag mig en ursäkt”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

José Mourinho är del av ett nytt ordkrig i Premier League och Victor Lindelöfs ersättare beskrivs som ”det bästa valet bredvid Harry Maguire”.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

”WAR OF WORDS” lyder rubriken i dagens Daily Mail. Det handlar om José Mourinho som anser att Scott Parker borde be om ursäkt för att ha riskerat att mötet mellan Tottenham och Fulham inte blev av. ”Vill du slutföra säsongen eller inte?”, undrade Spurs-tränaren efter att hans kollega uttryckt sitt missnöje över kort varsel.

Fulham-tränaren använde ord som ”skandalöst” och ”rakt av fel” för att beskriva beslutet att förlägga det tidigare inställda mötet med Spurs till onsdagskvällen sedan hela Aston Villas trupp försatts i Covid-isolering. Spurs, som egentligen skulle ha mött Villa, var väl förberedda på ett mitt-i-veckan-möte. Fulham var det inte, vilket förklarar Parkers irritation. Detta trots att han varskodes om mötet för första gången i lördags.

”Jag är arg och besviken”, säger Parker. ”Tror jag att detta hade hänt om vi var en toppklubb? Nej. det tror jag inte. Jag tror inte att det hade hänt någon av dem. Det är orättvist”.

Men Mourinho hade alltså ingen sympati för Fulham: ”Vi har, om jag inte misstar mig, spelat elva fler matcher än Fulham sedan starten på säsongen”. Påståendet var nästan helt korrekt, minus ett inställt möte med Leyton Orient landar Tottenhams siffra på 30 medan Fulham mycket riktigt har spelat 20 matcher. ”Vi har spelat tre matcher varenda vecka”, fortsätter portugisen. ”Om de kommer hit med sin starkaste startelva anser jag att de borde be om ursäkt till oss alla”.

Matchen mellan Fulham och Tottenham ställdes in på grund av ett coronautbrott i den förstnämnda klubben. På frågan om 48 timmars varsel är för lite svarar Mourinho: ”Skojar du? De har haft 48 timmar på sig att förbereda. Jag fick beskedet att vi inte skulle kunna möta dem två timmar innan avspark”.

Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe
José Mourinho.

DAGENS HYLLNING

I Victor Lindelöfs skadefrånvaro gjorde Eric Bailly ytterligare en stabil insats mot Burnley. Manchester Evening News hyllar mittbacken stort, delar ut högst betyg ihop med Paul Pogba, och menar att ”han är det bästa valet bredvid Harry Maguire”.

DAGENS STATS

2 795, så många dagar hann avlöpa innan Manchester United låg etta i tabellen igen efter minst tio spelade matcher. Det handlar om Sir Alex Fergusons sista match den 19 maj 2013.

DAGENS CORONA-BOT

Grimsby är den första engelska klubben som tvingas böta efter att ha konstaterats brutit mot coronarestriktionerna. League Two-lagets tränare Ian Holloway ska dels ha spelat dart med spelarna på ett olovligt sätt. Dessutom visar utredningen att reglerna för samåkning och andra sociala distanseringssammanhang inte har följts som det skulle. Grimsby tvingades skjuta fram tre matcher i september på grund av ett coronautbrott som ledde till att hela truppen tvingades till isolering. Förutom en bot på närmare 5000 pund ska Grimsby nu täcka kostnaderna för de inställda mötena, något som landar kring 13 000 pund.

Foto: Jacques Feeney / Getty Images Europe
Grimsby Town.

DAGENS SILLY

Sergio Agüero har många intressenter efter sig men uppges vilja stanna i Manchester City. Anfallaren, vars kontrakt löper ut i juni, har endast gjort tre starter så här långt på grund av en knäskada. City vill avvakta och se om spelaren kan ta sig tillbaka till sin ursprungliga målform innan beslut tas. Samtidigt sägs klubben kika på Sassuolos Manuel Locatelli och väntas ge sig in i kampen om mittfältaren i sommar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.