Kulusevski gav Juventus ledningen i cupen

Uppdaterad 2021-01-14 | Publicerad 2021-01-13

Dejan Kulusevski.

Dejan Kulusevski fick chans från start i Coppa Italia-mötet mot Genoa och tackade genom att sätta ledningsmålet efter två minuter.

Juventus krånglade sig sedan vidare efter förlängningsspel.

– Han måste bli mer konsekvent över 90 minuter, säger tränare Andrea Pirlo om svenskens insats.

Dejan Kulusevski har öppnat målkontot för 2021.

Svensken satte ledningsmålet efter bara två minuter i åttondelsfinalen av Coppa Italia hemma mot Genoa.

20-åringen tog emot en passning av Giorgio Chiellini med en perfekt mottagning och kunde enkelt placera in 1–0.

Kulusevski inledde på topp i en 4–4–2-uppställning tillsammans med Alvaro Morata. Storstjärnan Cristiano Ronaldo återfanns på bänken.

Svenskens senaste fullträff kom den 19 december i ligaspelet mot Parma.

Får kritik

När matchen var 22 minuter gammal kom 2–0 efter att Kulusevski frispelat Morata.

Gästerna kom dock tillbaka – med besked.

Innan halvtimmen var spelad låg reduceringen i nät bakom 42-årige Gianluigi Buffon och med kvarten kvar av ordinarie speltid satte Filippo Melegoni kvitteringen. Målet tog matchen till förlängning.

Väl där bytte Juventus in Cristiano Ronaldo och satte full fart för att avgöra.

Och avgörandet kom genom en annan inhoppare, den 21-årige tunisiern Hamza Rafia, som sköt storklubben till kvartsfinal i cupen.

Dejan Kulusevski spelade hela matchen, men fick efteråt en del kritik från tränare Andrea Pirl trots ett mål och ett assist.

– Han är fortfarande väldigt ung och har egentligen bara haft en Serie A-säsong, så det är ett stort steg upp till Juventus. Han har några toppar och några dalar. Han måste vara mer konsekvent under 90 minuter, mer bestämd framför mål och inse att varje enskild boll i Juventus är värdefull, säger Pirlo enligt Football-Italia.

Höga betyg

Italiensk media var desto mer positiv till svenskens insats. La Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport gav honom båda spelarbetyget 7 av 10, bara Alvaro Morata och Hamzo Rafia får lika högt betyg i Juve.

Gazettan har rubriken ”Kulusevski-garanti” och Corriere dello Sport har rubriken ”Kulusevski glänser”. De förstnämnda skriver i omdömet: ”Inledningsvis en man bland unga, trots att han är född 2000. Länge bäst på planen men de två missarna framför Genoas målvakt Alberto Paleari tynger.”

I semifinalen i spanska supercupen förlorade Real Sociedad med 2–1 efter straffar mot Barcelona i Cordoba. Barcelona gick vidare till final med totalt 3–2.

Alexander Isak spelade från start, den 21-årige svenske anfallaren blev mållös men hyllades i media. ”En ständig fara. Två chanser, mycket fart och kvalitet på dribblingarna. Fin insats”, skriver Mundo Deportivo.