Herrlandslaget i fotboll

Sverige vann ”sista chansen-matchen”

Av: 

Erik Karlsson

Petra Thorén

Simon Bank

FOTBOLL

Mål direkt.

Men därefter hade Janne Anderssons ”sista chansen-elva” svårt att göra något produktivt av träningsmatchen mot Estlands covid-reserver.

– Nu ska det funderas i sju veckor, säger Janne Andersson i C More.

Robin Quaison forcerade sig runt ett passivt estniskt försvar, tog ett avslut som Marcus Berg kunde stöta in returen på redan efter tre minuter.

Men i sista landskampen inför EM-uttagningen hade reservelvan svårt att verkligen växla upp och ta chansen efter den fina starten.

Quaison fortsatte att skapa och ta avslut men utöver det hade Sverige knepigt med att skapa heta chanser i första halvlek.

– Jag tror Janne är nöjd med det finns en viss intensitet och frenesi i spelet, säger Hasse Backe i C More.

”Mycket energi”

Estland, som senast vann en landskamp för två år sedan (1–0 mot Gibraltar) och dessutom spelade med reserverna efter ett coronautbrott, skapade inget att tala om framåt men lyckades ändå hålla emot bra i andra halvlek.

Dejan Kulusevski ersatte målskytt Marcus Berg efter dryga timmen (Sveriges enda byte) och skapade omgående en del oreda men matchen slutade blott 1–0.

– Pratar vi defensiv blev vi för långa i andra halvlek, för böljande. Anfallsmässigt finns ganska många tendenser till bra fotboll. Vi skulle gjort ett par mål till för att jag ska vara nöjd med det, summer Janne Andersson som var bäst imponerad av de mest rutinerade pjäserna.

– Marcus Berg är väldigt bra, inte startat på fem veckor men gör det väldigt bra. Dejan visar att han gör bra grejer med sitt inhopp. Robin gör också flera bra grejer, säger han.

Efteråt var C Mores experter Lotta Schelin och Kim Källström överens om att även Robin Quaison stärkt sina EM-aktier.

– Det var helt okej, det var länge sedan jag spelade så mycket så kul att få minuter. Skönt att få springa lite, säger han själv om sin insats.

– Men det är svårt att spela en sådan här match med många nya spelare, svårt att hitta ett samarbete, säger Robin Quaison i C More.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

LÄS VIDARE

Bank: Skulle passa lysande i Sveriges EM-bygge

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Marcus Berg

Dejan Kulusevski

Robin Quaison

Janne Andersson