Publicerad:
Uppdaterad:

Hela Barcelonas styrelse avgår

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Emilio Morenatti / TT

Det har varit kaos i klubben.

Nu avgår hela Barcelonas styrelse.

Barcelona bekräftar – spanska storklubbens ordförande Josep Bartomeu och resten av styrelsen har beslutat sig för att lämna sina uppdrag.

– Vi är nöjda med beslutet. Vi avgår utan att göra några ekonomiska åtgärder för att minska kostnaderna och öka intäkterna. Jag hoppas processen med att justera spelarlönerna slutförs, annars blir det ett allvarligt läge, säger Josep Bartomeu.

Han avslutade presskonferensen med meddelandet att Barcelona har accepterat inbjudan till en europeisk superliga. Enligt New York Times har Fifas president Gianni Infantino och Real Madrids president Florentino Perez diskuterat ett förslag på en utbrytarliga bestående av 20 klubbar från Europas fem största ligor. Deltagarna skulle, med start 2025, delas in i två divisioner med upp och nedflyttning men utan risk att helt falla ur tävlingen.

Bartomeu har under den senaste tiden fått utstå skarp kritik, och har varit väldigt ifrågasatt. Nyligen framkom rapporter om att han anlitade en pr-byrå i syfte att kritisera de egna spelarna.

– Jag, som Barcelona-spelare, ser att klubben har spenderat pengar, pengar som det nu vill ha tillbaka (i lönesänkningar) på att kritisera oss spelare i laget. Det är bedrövligt, säger Gerard Pique.

Ordförande i sex år

Klubbens största stjärna, Lionel Messi, ville i somras lämna Barcelona efter 20 år på grund av missnöjet mot den nu avgående ledningen.

– Det finns inte något projekt i den här klubben. De fyller bara hålen när saker händer, sade Messi.

Josep Bartomeu tillträdde som ordförande i Barcelona 2014.

Foto: Pool / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: