Uppdaterad 2023-01-11 | Publicerad 2021-02-13

Zlatan Ibrahimovic mållös mot Spezia.

Noll avslut på mål och noll poäng.

Det blev en tung förlust mot Spezia för Milan och Zlatan Ibrahimovic.

– Ingenting fungerade. Vi förtjänade en förlust för första gången den här säsongen, säger Milans tränare Stefano Pioli.

Zlatan Ibrahimovic spelade från start i serieledande Milans möte med Spezia, som inför dagens match låg på sextonde plats i tabellen.

Trots att nykomlingen är seriens sämsta hemmalag – och Milan det bästa bortalaget – blev det en dyster kväll för de rödsvarta.

Efter en mållös första halvlek tog Spezia ledningen tio minuter in i andra halvlek. Giulio Maggiore avslutade ett mönsteranfall.

Blek Zlatan

Slutresultatet 2–0 av Simone Bastoni var minst lika vackert. Backen skickade in en kanon i bortre hörnet efter en frisparksvariant.

Men det var inte bara resultatet som var anmärkningsvärt. Spezia skapade flest målchanser, Zlatan gjorde en slät figur och Milan lyckades inte vaska fram ett enda avslut på mål.

– Ingenting fungerade, inklusive mina beslut och spelarnas prestationer. Så här ska det inte vara i Milan och vi måste bevisa det nästa vecka, säger tränaren Stefano Pioli till DAZN.

Årslånga sviten bruten

Milan var inför kvällens möte obesegrade i 17 raka bortamatcher i Serie A. Den senaste förlusten kom den 7 februari 2020 mot Inter.

Tidigare under kvällen förlorade ligatrean Juventus mot fyran Napoli. Kvällens stora vinnare i toppen av Serie A är således Inter, som kan gå upp i serieledning vid vinst mot Lazio i morgon.

Giulio Maggiore firar 1–0 mot Milan.