Hammarby derbydrottningar – vinner Volkswagen Stockholm Challenge

Publicerad 2021-02-14

Hammarby tog hem derbyturneringen Volkswagen Stockholm Challenge.

Det står klart efter en 4–1-seger över Brommapojkarna i finalen.

Hammarby tog initiativ direkt från start i finalen av Volkswagen Stockholm Challenge. Prestigenyförvärvet Madelen Janogy fick en bra chans att avsluta nära mål efter sju minuter – men fick inte en träff på bollen. Kort därefter fick hon en ny lysande målchans – efter ett mönsteranfall – men yttern avslutade strax utanför.

Efter en kvart gjorde till slut Madelen Janogy mål. 25-åringen vek in från högerkanten och skruvade in bollen i den bortre gaveln.

I den 39:e minuten fick Hammarby en straff efter att Fanny Hjelm dragits omkull i straffområdet – och Emilia Larsson förvaltade straffen säkert när hon rullade in 2–0.

Brommapojkarna stack emellanåt upp och hotade, men utan att skapa några riktigt farliga målchanser.

Dråpligt 3–0-mål

Efter en en dryg timme utökade Hammarby till 3–0. Men det var med stor hjälp av Brommapojkarnas målvakt Josephine Frigge och mittback Elin Bergqvist. BP-duon kolliderade och Frigge tappade bollen som retfullt rullade in över mållinjen.

I den 72:a minuten tröstmålade Brommapojkarna genom Tempest-Marie Norlin som placerade in 1–3 intill Anna Tamminens högra stolpe.

Men bara någon minut senare replikerade Hammarby – och återigen var det Madelen Janogy. Yttern gjorde sitt andra mål för kvällen när hon rullade in 4–1 fri med Josephine Frigge.

Hammarby vann därmed försäsongsturneringen Volkswagen Stockholm Challenge. Tidigare i dag stod det även klart att AIK vann tredjepriset efter en 1–0-seger mot Djurgården.

Hammarbys Ellen Gibson är nöjd över att ta ännu en derbyvinst.

– Väldigt roligt att vi vinner den här miniturneringen. Sen är det en jobbig match, vi får jobba hårt, säger Ellen Gibson till Hammarbys hemsida.

Bajenmittfältaren passar även på att berömma finalmoståndaren.

– BP är ett bra lag, absolut. De är alltid tuffa att möta. Så det blir en del duellspel, men det är min spelstil så det är taget.