Mönchengladbachs segerjubel – trots förlusten

Uppdaterad 2021-05-17 | Publicerad 2020-12-09

Alla lag hade chans på gruppsegern.

Men, när det gällde som mest var de mesta CL-mästarna bäst.

Real Madrid körde över Borussia Mönchengladbach och vann dramatiska grupp B i Champions League.

Ändå var det Mönchengladbach som jublade högst efter slutsignalen.

Grupp B i Champions League utvecklade sig till ett riktigt getingbo. Inför matchen i Madrid ledde Mönchengladbach gruppen på åtta poäng och sist låg Inter med sex poäng. Men alla fyra lag hade chans till både avancemang och gruppseger.

Karim Benzema gav Real Madrid ledningen efter en kraftfull nick i den nionde minuten och utökade sedan till 2–0 på liknande sätt efter dryga halvtimmen.

Efter 45 minuter hade Real och Mönchengladbach bytt plats i tabellen samtidigt som det var oförändrat nedanför då Inter och Shakhtar fortfarande var mållösa. Vid Madrid-vinst skulle en seger för antingen Inter eller Shakhtar räcka för att gå om Mönchengladbach och knipa andraplatsen. Om matchen däremot slutade oavgjort, så skulle båda lagen åka ur turneringen samtidigt som Mönchengladbach fick behålla sin andraplats, trots förlust mot Real Madrid.

Perfekta läget på tilläggstid

Ett dunderdrama var alltså att vänta i den andra halvleken i Milano. Ett mål åt något håll skulle förändra allt. Men, målen uteblev. Inter och Shakhtar såg ut att spela varandra ut ur Champions League samtidigt som Mönchengladbach skulle gå vidare med nöd och näppe. Inter pressade på, Romelu Lukaku och Lautaro Martinez försökte längst fram och Shakhtar kontrade. Men med fem minuter kvar stod det fortfarande 0–0 i Milano och lagen började visa upp en viss desperation. Inter bytte in Christian Eriksen, Matteo Darmian och Danilo D’Ambrosio samtidigt som Shakhtar slängde in Dentinho.

Till slut kom läget.

Alexis Sanchez kom upp perfekt på en hörna och fick till en stenhård nick som såg ut att gå rakt mot mål. Men bollen tog i huvudet på en offsideståendes Lukaku och istället för mål och avancemang, väntade några ödesminuter – för båda lagen.

Vild glädje – trots förlust

När matchen i Milano gick över på tilläggstid, så var det samtidigt slut i Madrid och i det läget var alltså både Real Madrid och Mönchengladbach vidare. Inter fick en hörna i matchens absolut sista sekunder och man skickade fram den 193 cm långe målvakten Samir Handanović. Men matchen slutade 0–0 och Mönchengladbach blev till slut vinnaren i den matchen.

När tyskarna, i Madrid, sen nåddes av beskedet i bröt enorma glädjevrålet ut – trots en 0–2-förlust, alltså.

Direkt efter matchen riktade Bojan Djordjic i Viasats studio kritik mot Inter-tränaren Antonio Conte.

– Du har kostat Inter det här, det är nästan så att man måste säga ”be om ursäkt till Inter-supportrarna för det här”. För det här måste du ta på dig. Det finns ingen annan att skylla på förutom dig själv, dundrade Djordjic.

Inter blev sist i gruppen och Shakhtar är klara för Europa League.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se