Allt inför Silly Season – chatt med Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Nu drar vi i gång Sportbladets Silly Season-blogg!

Många shoppinghinder finns inför det stundande januarifönstret – men det saknas inte intressanta rykten och spelare som vill byta miljö för det. Vilka är det hetaste namnen? Vad behöver din klubb värva?

Från 10.00 svarar Makoto Asahara på allt om Silly Season.

Laddar Live Upplevelse

Sommarens transferfönster var likt hela 2020 något helt annorlunda mot vad vi är vana vid. Istället för det klassiska deadline day-datumet, 31 augusti, stängdes istället fönstret 5 oktober.

Vinterfönstret blir däremot av lite mer traditionell karaktär.

De stora ligorna öppnar sitt transferfönster igen den 2 januari, förutom i La Liga och Serie A, som öppnar 4 januari. I vanliga fall brukar fönstret vara öppet under hela januari men 31 januari 2021 är på en söndag och därför har deadline day hamnat på måndagen 1 februari istället.

Klubbarna i Europa får fortfarande signa spelare, så länge de är free agents och inte har tillhört någon klubb sedan fönstret stängde i oktober. Men för att köpa en spelare, får klubbarna vänta tills dess att januarifönstret öppnar igen 2021.

Då stänger fönstret

Den viktigaste frågan: när stänger vinterfönstret?

De största ligorna i alla fall synkade när det kommer till deadline day för vinterfönstret. De öppnar fönstret på lite olika datum men det kommer bli en fullspäckad dag den 1 februari i alla fall. Då stänger nämligen fönstret i de fem största ligorna. Sen har lite andra intressanta ligor andra datum för när klubbarna inte längre får värva. Allt hittar du i vår lista här nedanför:

Premier League, Bundesliga och Ligue 1 : Öppnar 2 januari – stänger 1 februari

La Liga och Serie A: 4 januari – 1 februari

Allsvenskan: 8 januari – 31 mars

Deadline day – övriga ligor:

Kina: 26 februari

Nederländerna: 1 februari

Ryssland: 25 februari

Portugal: 4 februari

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN