Messi & Co kom tillbaka två gånger

Valencia chockade Barcelona två gånger om.

Men Lionel Messi & Co kom tillbaka på Camp Nou och vann.

Och Barça hakar på Real Madrid i toppen.

Valencia kom på besök till Camp Nou och tystade den klassiska arenan redan efter 29 minuter.

Då nickade Eliaquim Mangala urstarkt in 1–0 på en hörna.

Sex minuter senare kvitterade dock Luis Suárez sedan Valencias försvar slappnat av helt på ett Neymar-inkast som blev till en assist till Suárez.

En minut före paus rev Mangala ner Suárez i straffområdet genom att dra honom i tröjan, fick sitt andra gula kort och sändes av planen.

Lionel Messi satte straffen till 2–1.

Första målet i Barça-tröjan

Men trots tio man och 45 minuter passerade på matchklockan kunde Valencia kvittera före paus när Munir satte 2–2.

I början av den andra halvleken gav Messi sitt lag ledningen igen när han i trängt läge, med högerfoten, drog in bollen vid den främre stolpen.

Barça hade sedan flera lägen att punktera matchen i mitten av den andra halvleken men det dröjde till den 89:e minuten innan André Gomes, som kom från just Valencia inför säsongen, gjorde sitt första mål i Barça-tröjan. Det var än en gång Neymar som stod för assisten när hans högerinlägg styrdes in av portugisen gtill 4–2.

Det betyder att Barcelona gjort 21 mål på sina fyra senaste hemmamatcher (inklusive Champions League-dramat mot PSG).

Därmed såg Barcelona till att behålla kontakten med Real Madrid. Katalanerna är två poäng bakom Real, dock med en match mer spelad.