Kulusevski mot nya klubben – då stal Ronaldo showen

Av: Anton Johansson, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

STOCKHOLM/TURIN. Dejan Kulusevski, 19, mötte sin nya klubb och fick inte utrymme att glänsa inför Juventuspubliken.

Det gjorde i stället i stället Cristiano Ronaldo som avgjorde med två mål.

– Det var känslosamt i början för Dejan, säger Riccardo Gagliolo.

För drygt tre veckor sedan blev det klart att Dejan Kulusevski ansluter till Juventus nästa säsong.

För första gången sedan övergången blev klar ställdes Kulusevski mot sitt nya lag, och han fick applåder av Juventus supportrar när hans namn ropades upp.

Men det var en svår uppgift för den 19-årige svensken och Parma. Att ta poäng av Juventus på bortaplan är inte det enklaste och det skulle visa sig.

”Kändes lite spänd”

Juventus ledde med 1–0 efter första halvlek sedan Cristiano Ronaldo skjutit ett skott som styrdes in i mål. Parma hade det tufft under de första 45 minuterna och Kulusevski gjorde inte något större avtryck.

– Det var en speciell match för Dejan. Jag tror det var en hel del känslor för honom i början men han växte in i matchen och gjorde det bra, säger lagkamraten Riccardo Gagliolo.

I andra halvlek var både Kulusevski och Parma något hetare. Dansken Andreas Cornelius kvitterade i 55:e minuten via en välplacerad nick efter hörna.

Parmas glädje blev dock kortvarig när Cristiano Ronaldo fastställde slutresultatet till 2–1 tre minuter senare efter en öppnande passning från Dybala.

”Den första att vara missnöjd”

I 83:e minuten var dock Parma nära en kvittering när Dejan Kulusevski med ett fint förarbete fintade Blaise Matuidi och slog ett lågt inspel snett inåt bakåt.

Men Mattia Sprocatis avslut täcktes ut till hörna, och några minuter senare byttes Kulusevski ut.

– Jag tycker att Dejan var väldigt bra i andra halvek. Han kan utvecklas ännu mer och jag är övertygad om att han kommer bli en stor spelare, säger Gagliolo om Kulusevskis framtid.

Vad behöver du själv göra för att ta en plats i den svenska EM-truppen?

– Jag måste fokusera på Parma och göra så bra matcher här som möjligt. Vårt främsta mål är att hänga kvar i Serie A och säkra den platsen så tidigt som möjligt. Det är bara på det sättet jag kan ta en plats i EM-truppen, säger Gagliolo.

Dejan Kulusevskis Parma hade det tufft mot Juventus i Turin.
Foto: C MORE
Dejan Kulusevskis Parma hade det tufft mot Juventus i Turin.
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.