Argentina räddades av VAR-straff i Copa America

Tog sex minuter att ta beslutet: ”Det är det dåliga”

Copa América-drömmen lever för Argentina.

Detta efter en VAR-granskning – som tog hela sex minuter.

– Det är det dåliga, säger experten Bojan Djordjic.

Argentina förlorade mot Colombia i Copa América–premiären – vilket gjorde att det stjärnspäckade landslaget var pressat att ta minst en poäng mot Paraguay för att hålla gulddrömmen vid liv.

Men i slutet på den första halvleken kom bakslaget när Richard Sánchez smällde in 1–0.

I den andra halvleken skruvade Argentina upp tempot och i matchminut 51 fick talangen Lautaro Martínez en jättechans i straffområdet efter en fin framspelning av Sergio Agüero.

Fick straff efter VAR

Martínez kom till skott – men bollen touchades av en försvarare och träffade ribban. Målvakten Roberto Fernandez styrde därefter ut bollen till hörna efter att han räddat Lionel Messis retur.

Barcelona-stjärnan sprang ut för att slå hörnan, men helt plötsligt började domare Wilton Sampaio kommunicera med sina videodomare.

Efter en lång diskussion mellan domarna fick Argentina, sex minuter efter ribbträffen, straff. Martínez-skottet hade nämligen träffat Iván Piris på handen.

”Vet inte vad som händer”

Under de sex minuterna fick tv-tittarna inte se någon repris på situationen.

– Det är det dåliga med det här. Man får aldrig veta vad som händer, man får sitta och gissa utan att se några bilder. Det tar längre tid att titta på det än vad det bör göra, säger experten Bojan Djordjic i TV10:s sändning.

Messi gjorde inget misstag och efter en straffräddning från Argentina-målvakten Franco Armani kom stjärnlaget undan med 1–1.

”Vi har tur”

Nu krävs seger mot Qatar i sista gruppspelsmatchen, samtidigt som Colombia inte får förlora mot Paraguay, för att en av förhandsfavoriten inte ska åka ut redan i gruppen.

– Vi har tur som fortfarande är vid liv i turneringen, säger coachen Lionel Scaloni efter matchen, enligt TT.