Sebastian Larsson: ”Vi är medvetna om det”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Kniven mot strupen återigen för AIK.

Då gäller det att plocka fram erfarenhet och rutin.

– Vi vet att det kommer fler Europamatcher och då måste vi visa vad vi går för, säger Sebastian Larsson.

Förutsättningarna är glasklara. Efter förlusten förra veckan i Slovenien behöver nu AIK vinna för att sig till tredje kvalomgången i Champions League.

Inför bataljen har Rikard Norling positiva besked kring spelartruppen – och specifikt Tarik Elyounoussi, som missade Sirius-matchen på grund av en smäll.

– Alla har tränat på och är tillgängliga.

Status på Tarik?

– Ja. Han har tränat, säger Norling och ler.

Ville inte säga något

Maribor vann första mötet med 2–1. En match som AIK har analyserat noga. Samtidigt vill båda Rikard Norling och Sebastian Larsson inte avslöja något. De är hemlighetsfulla.

– Jag ska inte sitta här och berätta för er vad vi gör. Men det är klart att vi har lärt oss efter första matchen. Min känsla är detsamma som förra veckan. Jag tyckte då att dubbelmötet lever i allra högsta grad och det gör det fortfarande. Gör vi en bra insats så kommer detta gå bra, säger Larsson och får medhåll av Norling:

– Håller med ”Sebbe”. Vi har en plan för att få ut så mycket av prestationen. Där är i alla fall ett svar.

Foto: MARTIN METELKO / BILDBYRÅN

”Gäller att lyckas med det”

AIK har nu spelat tre matcher i Champions League den här säsongen. Men att ta in Ararat-Armenia-matcherna i beräkningen som slags förberedelse inför Maribor-avgörandet är inte aktuellt. Rikard Norling hävdar bestämt att det skiljer ”ganska mycket” mellan matcherna och poängterar hur viktigt det är att ”laget prickar rätt med balansen och spel ute på plan”.

När tisdagens presskonferens började lida mot sitt slut fick Sebastian Larsson frågan om hur mycket hans erfarenhet betyder inför sådana avgörande matcher. Mittfältaren har spelat viktiga matcher i till exempel EM och VM med Blågult.

– Det hade såklart varit otroligt stort att hjälpa ett svenskt lag i Europa. Men det gäller att vi lyckas med det. Jag och hela laget är medvetna om att sådana matcher är speciella och att det är viktigt att urskilja dem från matcher i allsvenskan. När matchen mot Sirius slutade så började vi direkt tänka på Maribor.

Rikard Norling:

En stor del av erfarenheten kommer in i sådana matcher och det gäller att ha kyla och inte stressas. Vi vet exakt vad vi behöver göra, och vi vet att vi är kapabla att göra två eller tre mål på hemmaplan. Vi vet att vi kan vinna matchen. I morgon kommer vi försöka etablera offensiv attityd från början av matchen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.