Då slog Dejan Kulusevski till med två mål när Tottenham krossade Norwich.

Tottenham är nu klart för nästa års Champions League.

Arsenal FC

Förutsättningarna var glasklara i kampen om den sista Champions League-platsen.

En poäng borta mot jumbon Norwich och Tottenham hade säkrat topp 4 oavsett hur det gick för Arsenal mot Everton. Och det blev aldrig ens spännande.

Tottenham var numret för stort och gjorde processen kort med jumbon vilket de kan tacka en svensk. Redan efter 16 minuter satte Dejan Kulusevski sitt fjärde ligamål för Spurs sedan flytten från Juventus.

Kulusevski bjöd på drömmål

En kvart senare utökade Harry Kane till 2–0 efter slarv från hemmamålvakten. Dejan Kulusevski skulle sedan slå till igen i den andra halvleken. Han vände bort sin back och placerade in 3–0 i det bortre krysset.

– Jag är väldigt glad, det var väldigt viktigt för mig och laget att göra målen, säger Dejan Kulusevski till Viaplay.

Heung-Min Son satte sedan två mål vilket betyder att han vinner skytteligan tillsammans med Mohamed Salah på 23 mål.

Spurs storseger gör nu att man kan sikta in sig på Champions League-spel nästa säsong.

För Arsenals del hjälpte det föga att man körde över Everton. Det var stundtals spel mot ett mål på Emirates Stadium där Arsenal tog ledningen på straff genom Gabriel Martinelli efter en halvtimme. Eddie Nketiah skarvade sedan in 2–0 i en match som slutade 5–1.

Arsenal slutar femma i ligan och får rikta in sig på spel i Europa League nästa säsong.