Hammarby tappade poäng mot nästjumbon Östersund

Publicerad 2021-08-01

Det var Östersund som hade ledningen i halvtid.

Hammarby hittade fram till en kvittering i andra, men trots kraftig forcering kom aldrig ledningsmålet utan matchen slutade 1–1.

– Det är klart vi vill skapa mer, det är surt, säger målskytten Astrit Selmani i Discovery sändning.

Det var Östersund som lämnade matchen med segerkänslan efter 1–1 mot Hammarby. Stockholmslaget vilade flera startspelare och både Williot Swedberg och Axel Sjöberg fick debutera från start. Trots spelövertag och kraftig forcering lyckades de aldrig hitta fram till ledningsmålet utan fick nöja sig med en poäng.

För det var Hammarby som gick ut starkast i matchens inledning. Men när målnollan sprack var det Östersund som hade hittat rätt. Patrick Kpozo lade in bollen med ett lågt skott vid främre stolpen.

När Östersund sedan också fick till en bra period i början av andra halvlek genomförde Hammarby ett trippelbyte.

Det dröjde sedan inte länge innan det var kvitterat i Östersund. Astrit Selmani kunde skjuta in bollen i mål från nära håll efter en nick från Björn Paulsen. Det var anfallarens tredje mål för säsongen.

Första poängen sedan maj

Men Hammarby ville mer. Efter kvitteringsmålet fick Östersund knappt låna bollen, utan det var ständigt ett Bajen som gick framåt.

Akinkumni Amoo kom till det allra skarpaste läget, när han brottade sig in i straffområdet, men han lyckades inte med skottet.

Sedan rann tiden iväg. Trots kraftig forcering hittade de inte fram till ledningen utan de båda lagen fick dela på poängen.

– Det är klart vi vill skapa mer. Vi har en bit kvar. Det är surt, säger Selmani i Discoverys sändning.

För Hammarby är det första matchen sedan återstarten där de inte står som segrare. Östersund däremot bröt en tristare svit. Det var deras första poäng i allsvenskan sedan 22 maj, men de är fortsatt nästjumbo i allsvenskan.