Jack Grealish

Officiellt: Jack Grealish är klar för Manchester City

Av: 

Anton Toft

FOTBOLL

Jack Grealish har skrivit på för Manchester City.

Nu är han den dyraste värvningen någonsin för en engelsk klubb.

Enligt brittisk media gick affären på 100 miljoner pund, omkring 1,2 miljarder kronor.

För drygt en timme sedan kom chockbeskedet att Messi lämnar Barcelona.

Nu, efter många om och men, står det klart att Jack Grealish lämnar Aston Villa för spel i Manchester City. Det bekräftar klubben själv på sin hemsida.

Den 25-åriga engelska mittfältaren skriver på ett sexårskontrakt för klubben. Grealish kommer få tröja nummer tio i Manchester City. Ett nummer han tar över efter Sergio Agüero.

”Jag är oerhört glad över att skriva på för Manchester City. City är den bästa klubben i landet och Pep Guardiola anses vara den bästa tränaren i världen. Det är en dröm som går i uppfyllelse att få tillhöra den här klubben”, säger Grealish till klubbens hemsida.

Kom till klubben som sexåring

25-åringen kom till Aston Villa som sexåring och har gjort 213 framträdanden för deras A-lag över åtta säsonger. Totalt har han gjort 32 mål och 43 assist för klubben. Grealish var även med i den engelska trupp som tog sig till EM-final i somras.

”Över det senaste tio säsongerna har de konsekvent vunnit stora titlar. När Pep kom hit har han tagit klubben till nästa nivå och de spelar den mest exalterande fotbollen i Europa”, fortsätter han till klubbens hemsida.

Enligt brittisk media gick affären på 100 miljoner pund, omkring 1,2 miljarder kronor. Det innebär att Grealish blir den dyraste Premier League-värvningen någonsin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 3,5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Jack Grealish.
Publisert:

LÄS VIDARE

Förklaringen: Därför sprack Messi-affären

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jack Grealish

Manchester City

Aston Villa FC

Premier League

Fotboll