Janne orolig för Zlatans skador

”Problematiken finns för Zlatan”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har dragits med småskador på senare tid.

Nu medger Janne Andersson att det gör honom orolig inför EM.

– Jag ser ju enorma fördelar med att ha med honom i laget, säger förbundskaptenen till Fotbollskanalen.

39 år gammal men fortsatt stekhet på högsta nivå. Och Zlatan Ibrahimovic har inga planer på att lägga av. I dag förlänger han sitt kontrakt med AC Milan, och siktet är – har han nyligen berättat – inställt på spel i VM 2022.

Men det finns en sak som gnager.

”Ibra” har haft sin beskärda del av skador, bland annat den allvarliga korsbandsskada som höll honom borta från sporten i över ett år. Men inte förrän nu på senare tid har han hämmats av mindre skavanker likt den muskelkänning som gjorde att han missade Milans senaste match (mot Sassuolo).

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

”Är lite orolig”

Nu erkänner Janne Andersson att det gör honom orolig.

– Han har ju haft lite muskelskador. Innan har det varit baksida (lår), ljumske och vad. Lite orolig är jag. Jag ser ju enorma fördelar med att ha med honom i laget, utifrån hur det såg ut i mars när vi tog första stegen under den lilla tiden vi hade tillsammans. Så lite orolig är jag för att den här problematiken finns för honom. Men samtidigt är han ju oerhört vältränad och atletisk, säger förbundskaptenen i en intervju med Fotbollskanalen.

”Unik idrottsman”

Zlatan gjorde nyligen comeback i landslaget och siktar på att spela EM i sommar. Janne Andersson imponeras av anfallarens driv.

– Han är en unik idrottsman. Att han fortfarande presterar så som han gör, och har den drivkraften som han har vad gäller träning… det är helt unikt. Men vi får ta det steg för steg. Skulle han hålla och vara motiverad så har jag inga problem med att ha honom i en VM-trupp, om vi tar oss dit. Men det är ett och ett halvt år dit. Vi får ta EM i första hand, säger förbundskaptenen.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.