Lyxvåningen kan köpas – för 45 kr

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN / onebigwin.co.uk

FOTBOLL

Storheter som Sven-Göran Eriksson och Nicklas Bendtner har bott där.

Nu kan den flådiga takvåningen i Nottingham bli din – för 45 kronor.

– Det här blir mer och mer vanligt, säger säljaren.

Den lyxiga takvåningen som är utrustad med två sovrum, en stor pool och ett eget gym är belägen vid Waterside Way alldeles intill floden Trent i utkanten av staden Nottingham.

Det var här Sven-Göran Eriksson bodde under sin korta sejour som sportchef för Notts County, och det var här danske stjärnan Nicklas Bendtner hyrde in sig när han spelade i Nottingham Forest 2016-17.

– Ja, när vi köpte lägenheten för omkring tre år sedan hade den tillhört Nicklas Bendtner innan dess. Vi fick till och med hans post ett tag efter att vi flyttat in, säger nuvarande ägaren Grant Topp till Nottingham Post.

Nytt fenomen

Så, hur kan en takvåning värd över 5 miljoner kronor köpas för mindre än en femtiolapp? Jo, ägaren har bestämt sig för att använda en okonventionell metod när han nu ska till att sälja – så kallade ”raffle tickets”.

Det är ett slags lotteri där intressenter kan köpa antingen två lotter för 4 pund (cirka 45 kronor), eller 40 lotter för 20 pund (220 kronor). Idén är då att tillräckligt många lotter ska säljas så att den totala intäkten motsvarar vad man hade fått om man sålt lägenheten på normalt vis.

– Hittills har försäljningen av lotter gått väldigt bra. Vi sålde 700 stycken inom loppet av några dagar. Vi har noterat att detta blir mer och mer vanligt så vi ville testa, säger ägaren.

Avgörs 25 februari

Om allt går som planerat får han alltså omkring 5 miljoner kronor i lotteriintäkter, medan någon lyckligt … lottad person får en flådig lägenhet för kaffepengar.

Det kommer också att lottas ut ett antal mindre priser såsom 3 000 pund i kontanter, datorer och tv-spel. Dessutom ska tio procent av de totala intäkterna doneras till välgörenhet.

– Det känns viktigt för oss eftersom vi lever i tuffa tider där många förlorar sina jobb, företag, eller ännu värre sina anhöriga, säger ägaren.

Lottningen avgörs den 27 februari.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.