Argast och gladast på vip-läktaren: Alexander Östlund

Mata: Vet inte om det var Zlatans sista kväll med oss

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: IBL
Zlatan Ibrahimovic (i nederkant av bilden) och vännen Alexander Östlund på läktaren under Europa League-finalen.

En skadad men lycklig Zlatan Ibrahimovic firade i natt Europa League-segern tillsammans med sina lagkamrater i Manchester United.

Men under själva matchen var det en annan person på Zlatans egen vip-sektion som visade allra mest känslor.

Vännen och förre landslagsspelaren Alexander Östlund.

Det var tydligt på Zlatan Ibrahimovic hur speciell onsdagens final i Europa League var. Trots att svensken är skadad och inte kunde spela matchen gjorde han allt för att dokumentera varje minut med sin egen mobilkamera.

”Zlatan var glad och stolt”

35-åringen ställde upp sina skadade lagkamrater för en bild innan matchen och tog selfies med allt från pokalen till banderoller och lyckliga lagkompisar efter segern mot Ajax.

– Han var väldigt glad och stolt. Han har spelat en viktig roll i den här turneringen och gjort många mål. Det är självklart också extra speciellt med finalen här i hans land där han är älskad. Så det var en speciell dag för honom och för oss, säger Juan Mata om Zlatans känslor i omklädningsrummet.

Men om Zlatan var engagerad så var det ändå ingenting mot vännen Alexander Östlund. Men så hade den gamle landslagsbacken också dubbla anledningar att heja på United.

Förflutet i ärkerivalen

38-åringen är dels nära vän med Zlatan men spelade också själv bland annat för Feyenoord under sin egen aktiva karriär. En av Ajax ärkerivaler.

Bilder visar också hur Östlund mitt under matchen ställer sig upp på den annars ofta ganska återhållsamma vip-läktaren och visar båda långfingrarna mot planen. Detta framför en kanske mer än något annat förvånad Zlatan som satt på läktaren tillsammans med sina familj och sjukgymnasten Rickard Dahan – den man som pekats ut som den som nu kommer att leda anfallsstjärnan genom rehabiliteringen efter knäoperationen.

När slutsignalen ljöd hade Ibrahimovic i alla fall letat sig ner till innerplanen för att fira med laget. Kanske var det också ett avsked till klubben han nu kan lämna när kontraktet löper ut.

– Jag vet inte, säger Mata på frågan om det var Zlatans sista kväll med gänget innan han fortsätter:

– Han hade otur med skadan och att det kom i just det ögonblicket av hans karriär men ni känner honom. Han är en krigare och han kommer att kriga för att komma tillbaka. Men jag vet inte var.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.