Dråplig straffmiss när Degerfors och Elfsborg kryssade

Uppdaterad 2022-10-15 | Publicerad 2022-10-14

BORÅS/STOCKHOLM. Utlånade Gustaf Lagerbielke ska ha psykat, Nicola Djurdjic vrålade.

Sedan sköt Elfsborgs Michael Baidoo en straff i 90:e minuten högt över och Degerfors tog en viktig poäng i bottendramat.

– Det är bara att tacka, säger målvakten Jeffrey Gal.

Efter en jobbig start på säsongen har Degerfors ryckt upp sig de senaste veckorna. Under fredagskvällen var det rödvita laget på väg mot en ny skalp – men matchen mot Elfsborg slutade 1–1.

Hemmalagets Michael Baidoo prickade stolpen i den första halvleken med en cykelspark, och mittfältaren kom att hamna i centrum i matchens slutskede.

Efter en tilltrasslad situation kunde Diego Campos trycka in 1–0 från nära håll för Degerfors (58).

En trepoängare skulle innebära säker mark i tabellen – åtminstone inför Varbergs match mot Helsingborg. Men Elfsborg kom att replikera, och det sent i matchen.

Missade straff i 90:e

Oscar Aga nickade in 1–1 i den 84:e minuten. När klockan tickade upp mot 90 minuter pekade domaren på straffpunkten.

Formstarke Elfsborgsstjärnan Baidoo tog hand om straffen och sköt den högt, högt över och matchen slutade 1–1.

Krysset innebär att Degerfors har sju raka matcher utan förlust. Den räddade poängen kan bli livsviktig i kampen om kvalplatsen eller för att undvika kvalspel.

Förspelet till när straffen skulle slås innehöll visst mått av hjärnornas krig.

I Degerfors mittförsvar spelar Gustaf Lagerbielke som är utlånad från just Elfsborg.

Sportbladet frågade storspelande Degerforsmålvakten Jeffrey Gal om han själv psykade Michael Baidoo inför straffen:

– Nej, jag tror Lagerbielke gjorde det. Jag hoppades på en räddning från mig eller en miss från honom, och det var precis vad vi fick.

Vad sa Lagerbielke?

– Jag vet inte, men jag såg honom säga något. De är ju egentligen lagkamrater så det ska bli intressant att få höra vad han sa. Han (Baidoo) sköt verkligen högt över. Det är bara att tacka för det.

Elfsborgs Michael Baidoo deppar efter en missad straffspark.

Djurdjic psykade Baidoo?

Den utlånade Elfsborgsspelaren slår dock bestämt ifrån sig:

– Jag sa ingenting till Baidoo, säger Lagerbielke.

Gal är helt säker på att du sa något.

– Då kanske han hörde fel. Men det var synd om Baidoo. Jag sa till honom efteråt att det var okej. ”Du sätter nästa straff”, säger Gustaf Lagerbielke med ett snett leende.

Nikola Djurdjic har dock inga problem med att erkänna viss medverkan i straffdramat:

– Jag skrek fyra, fem gånger att han kommer rädda straffen. Jag hoppas Baidoo hörde mig, säger Degerforsstjärnan nöjt.

1–1 innebär att Degerfors är kvar på kvalplatsen sex poäng före Helsingborg på nedflyttningsplats och med två poäng upp till Varberg på säker mark.

Just de två lagen möts i morgon på Olympia.

– Ett kryss där skulle vara bra, säger Jeffrey Gal.