Nanne Bergstrand återvänder som tränare för Kalmar FF

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Nanne Bergstrand.
Foto: BILDBYRÅN
Nanne Bergstrand.

Kalmar FF har stått utan tränare sedan klubben och Magnus Pehrsson gick skilda vägar.

Nu är det klart vem som tar över. Det blir en återvändare.

– Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka i Kalmar FF, säger Nanne Bergstrand, 63.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska spelarna i Kalmar FF under fredagseftermiddagen och den pågående semestern fått beskedet att Nanne Bergstrand återvänder som tränare för laget.

Det var efter förlusten hemma mot Falkenberg i den näst sista omgången av allsvenskan som Magnus Pehrsson hamnade i en mycket hätsk ordväxling med en stor grupp supportrar på Guldfågeln arena.

Ångrade sig inte

I den första intervjun efter jättebråket sa Pehrsson till Sportbladet:

– Jag ångrar inte min reaktion, någonstans går en gräns. Ingen ska behöva uppleva det hatet.

Ett par dagar senare valde Pehrsson att avgå som tränare för Kalmar FF, ett uppdrag som han fick inför årets säsong.

Via 4–2 totalt i kvalet mot Brage räddade sig Kalmar FF kvar i allsvenskan. Laget leddes då tillfälligt av Jens Nilsson.

Men nu är det klart att det blir den tidigare SM-guldtränaren Nanne Bergstrand som återvänder som permanent tränare för Kalmar FF.

”I dag blev det klart att Nanne Bergstrand återvänder till Kalmar FF som huvudtränare för A-laget. Kontraktet är skrivet på 1+1 år. Onsdag den 8 januari håller han i årets första träningspass när laget startar upp försäsongen på Gasten IP”, skriver klubben på den officiella hemsidan.

”Fantastiskt roligt”

– Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka i Kalmar FF och jag ser verkligen fram emot att sätta igång. Jag är väl medveten om uppgiften i att vara med och skapa stabilitet i föreningen, säger Bergstrand.

– Det ska bli väldigt kul att jobba ihop med de personer som nu finns i verksamheten och tillsammans ska vi skapa ett starkt ledarteam som vill samma sak. Jag vill vara med och förmedla min kunskap till spelare och tränare där vi hela tiden tar steg framåt och gör det som är bäst för Kalmar FF, säger Nanne Bergstrand.

Sommaren 2018 lämnade Nanne Bergstrand ansvaret som tränare för Kalmar FF när han blev sjukskriven med en utmattningsdepression. Då tog Henrik Rydström och Jens Nilsson över men inför 2019 valde Kalmar att i stället satsa på Magnus Pehrsson.

Nu är tränaren som vann SM-guld med Kalmar FF 2008 åter tillbaka.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.