Avstängningskris för Barcelona

Publicerad 2020-02-25

Dries Mertens vägrade bli historisk med ett straffmål i förra ligaomgången.

I stället klev han ut och skruvade in en boll i krysset hemma mot Barcelona och blev den bästa målskytten i Napolis historia.

Det var borta mot Brescia senast som Napoli fick straff. Men Dries Mertens vägrade att slå den, det var inte så han skulle skriva in sig i Napolis historieböcker som den bästa målskytten någonsin.

Han bidade sin tid till 30 minuter hade gått av första CL-åttondelen hemma mot Barcelona. Då hade Barca-ytterbacken Junior slarvat, Piotr Zielniski kyligt hittat till Mertens i bortre delen av straffområdet innan belgaren böjde in 1–0 i högra krysset inför ett vilt vrålande San Paulo.

121 mål, lika många som Marek Hamsik.

En klassaktion i en händelselös första halvlek där gästerna från Katalonien inte ens mäktade med ett skott mot mål.

Dubbla avstängningar

Mertens tvingades lämna planen i början av andra halvlek efter att ha sparkat rakt upp i Sergio Busquets utsträckta dobbar och fick från bänken se hur Antoine Griezmann kvitterade på ett inspel från Nelson Semedo.

Ett viktigt bortamål för Barcelona – som dock har en hel del orosmoment inför returen. I duellen med Mertens fick Busquets gult kort och är avstängd i returen. Det är även Arturo Vidal efter två gula kort i samma situation i 90:e minuten. Och på tilläggstid tvingades Gerard Pique till ett byte efter att ha landat illa och till synes stukat foten rätt illa.

Sedan tidigare har Barcelona en skadelista som bland annat innehåller Luis Suárez, Jordi Alba och Ousmane Dembele.